EK 2024: Het wedstrijdschema van zaterdag (22 juni)

Foto: EK 2024: Het wedstrijdschema van zaterdag (22 juni)

Het Europees kampioenschap gaat een dag na het duel tussen Nederland en Frankrijk gewoon weer verder. Op het programma staan twee wedstrijden in groep F en één duel in groep E. Welke landen bewijzen zich een goede dienst?

Georgië – Tsjechië (Groep F)

Voor Georgië en Tsjechië staat er een hoop op het spel, aangezien beide landen nog altijd zonder punten staan. Georgië opende dinsdag met een wedstrijd tegen Turkije. De Turken waren een stuk sterker en liepen in de tweede helft uit tot een 3-1 overwinning. De nederlaag van Tsjechië was een stuk kleiner: Portugal ging er met een 2-1 zege vandoor. Het betekent dat zowel Tsjechië als Georgië een overwinning nodig heeft om een serieuze kans te blijven maken op het behalen van de achtste finale van het eindtoernooi.

Turkije – Portugal (Groep F)

De twee winnaars uit het eerste duel staan een paar uur later tegenover elkaar. De Portugezen zijn met Cristiano Ronaldo in het centrum van de aanval de absolute favoriet voor de 3 punten, maar een verrassing van Turkije valt niet uit te sluiten. Het heeft een ijzersterke oefencampagne achter de rug en is met vertrouwen naar Duitsland afgereisd. De wedstrijd van 18:00 uur belooft dan ook een zinderende te worden, waarbij de eerste eindplek op het spel staat. Welk land weet zich in groep F als eerste te plaatsen?

België – Roemenië (Groep E)

Als outsider ging België het EK in, maar in het eerste duel werd het direct met beide benen op de grond gezet. Slowakije maakte een verrassende openingstreffer en de Belgen kwamen de klap niet meer te boven. Tegen Roemenië heeft België de mogelijkheid om de rug te rechten. Eenvoudig gaat dat naar verwachting niet worden: het won maandagmiddag overtuigend met 3-0 van Oekraïne en gaat met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen België. Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku zullen dan ook de ploeg op sleeptouw moeten nemen.

Wint België wel van Roemenië?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie