Duidelijkheid over inzetbaarheid uitgevallen Luuk de Jong

Foto: Duidelijkheid over inzetbaarheid uitgevallen Luuk de Jong

Afgelopen weekend viel Luuk de Jong met een enkelblessure uit tegen RKC (0-1 zege), maar de spits is vrijwel zeker op tijd hersteld voor het thuisduel met SC Cambuur aanstaande zondag, aftrap 16:45 uur.

Vanmiddag was trainer Ruud van Nistelrooij nog ietwat voorzichtig over zijn captain en diens inzetbaarheid. “We hebben goede hoop dat hij het gaat redden. We moeten nog wel even kijken hoe zijn enkel reageert na de training van vandaag en zaterdag.”

Volle lappenmand

Volgens diverse media is het echter vrijwel zeker dat De Jong ‘gewoon’ in de basis kan starten tegen Cambuur. Dat geldt overigens niet voor Mauro Junior, die wegens een knieblessure naar Brazilië is gevlogen voor nader onderzoek van specialisten. Het zou zomaar einde seizoen voor de pechvogel kunnen zijn. “We moeten het onderzoek afwachten. Daar komt een diagnose uit. Daar wachten we op”, aldus Van Nistelrooij. “Het is een groot gemis.”

Ook Thorgan Hazard, Sávio, Fodé Fofana en doelman Walter Benítez zitten nog in de lappenmand. Er is goede hoop dat zij na de interlandperiode eind maart weer aan kunnen sluiten.

Revanchegevoelens

Eerder dit seizoen verloor PSV met 3-0 in Leeuwarden van Cambuur. “Die wedstrijd zit op mijn netvlies, het was de slechtste wedstrijd van ons dit seizoen. Het leeft wel, er wordt flink over gesproken in de groep.”

PSV Eindhoven
Cambuur
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 16:44.

Luuk de Jong gaat scoren zondag

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie