Dubbele comeback Kevin De Bruyne en Manchester City

Foto: Dubbele comeback Kevin De Bruyne en Manchester City

Kevin De Bruyne is terug van weggeweest bij Manchester City. De Belgische topmiddenvelder maakte vandaag zijn rentree bij The Citizens en zorgde hoogstpersoonlijk óók voor een comeback van zijn werkgever tegen Newcastle United. De ploeg van trainer Josep Guardiola stond met 2-1 achter, maar won dankzij De Bruyne met 2-3.

De Bruyne ongelooflijk belangrijk voor City met goal en assist

De international van de Rode Duivels begon overigens niet in de basis bij City, maar begon dus op de bank. Erling Haaland was helemaal niet van de partij, wat een iets makkelijkere avond betekende voor Sven Botman, die wél begon, aan de kant van Newcastle welteverstaan.

The Citizens kampen met de nodige blessures (Haaland, John Stones, Jack Grealish – wel op de bank, maar niet helemaal fit) en het werd allemaal nog een tikkeltje erger toen doelman Ederson uitviel, waardoor Stefan Ortega binnen de lijnen werd gebracht. Eigenlijk had Newcastle in de openingsfase het betere van het spel, maar toch maakte City het openingsdoelpunt: Bernardo Silva kon ook gewoonweg niet missen.

Vervolgens werd het echter 1-1 door een goal van Alexander Isak, die de bal achter Ortega krulde, en 2-1 via Anthony Gordon. Daarna parkeerden The Magpies de bus voor de eigen zestienmeter, waardoor Guardiola een ‘list’ moest verzinnen. Dat deed hij door De Bruyne te brengen.

Gouden wissel

En dat bleek een gouden zet, want vijf minuten na zijn rentree schoof de Belg de 2-2 binnen en daarna verzorgde hij de assist bij het late winnende doelpunt van (de eveneens ingevallen) jongeling Oscar Bobb. 2-3 dus!

Scoreverloop: 0-1 (26′) B. Silva, 1-1 (35′) A. Isak, 2-1 (37′) A. Gordon, 2-2 (74′) K. De Bruyne, 2-3 (90′) O. Bobb

Is De Bruyne momenteel de beste middenvelder ter wereld?

  • Ja
  • Nee
73+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie