Driessen na PSV-Dortmund: ‘Zekerheidje in Oranje’

Foto: Driessen na PSV-Dortmund: ‘Zekerheidje in Oranje’

Valentijn Driessen analyseert meestal de wedstrijden van Ajax, maar gisteren was het voor de journalist van De Telegraaf tijd voor verandering van spijs, want hij waagde zich aan PSV tegen Borussia Dortmund in de Champions League. Daarbij genoot hij vooral van het spel van Donyell Malen, de maker van de 0-1.

Valentijn Driessen: ‘Donyell Malen in Oranje’

In zijn intro heeft Driessen het nog over Luuk de Jong en de ‘onterecht gegeven penalty’, maar daarna gaat de focus op die ándere aanvaller: “Tot die tijd was het veel meer de wedstrijd van Borussia Dortmund-aanvaller Donyell Malen. Ongetwijfeld tot genoegen van bondscoach Ronald Koeman. De Nederlander had een vrije rol en was door zijn coach Edin Terzic gevrijwaard van zijn verdedigende taken ten opzichte van Sergiño Dest. De Amerikaan denderde ouderwets op en neer langs de zijlijn, maar kwam een stap tekort in de 24e minuut om de international van Oranje van het scoren te houden.”

“Bij ieder Duits gevaar was Malen betrokken. Waar hij bij het Nederlands elftal altijd de fletse versie van zichzelf laat zien, blijkt hij in Duitse dienst een van de grote meneren”, vervolgt de ‘professionele zuurpruim, die zeker weet: “In de vorm van de eerste helft zal Malen een zekerheidje zijn voor Koeman voor het EK in Duitsland.”

“Hele matige indruk”

En dat geldt volgens Driessen niet voor Ian Maatsen: “De andere Nederlander in Duitse dienst, zat een aantal keer bij de selectie van Oranje maar wacht nog op zijn debuut. Tegen PSV liet de door Chelsea opgeleide linksachter een hele matige indruk achter. Of hij verspeelde de bal of maakte de verkeerde keuzes. Zijn trainer nam hem nog even apart zonder enig resultaat.”

Malen in Oranje?

  • Zeker
  • Nee
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie