Driessen: “Ajax is bevooroordeeld”

Foto: Driessen: “Ajax is bevooroordeeld”

Valentijn Driessen is van mening dat Ajax ‘meer dan behoorlijk is bevoordeeld’ door de Griekse scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos. De voetbaljournalist stelt dat Borna Sosa gewoon met rood van het veld had moeten worden gestuurd na een handsbal op de doellijn.

Driessen

“In Noorwegen werd de Griek Anastasios Sidiropoulos bij Bodø/Glimt-Ajax tweemaal naar de kant geroepen door de VAR. Nadat hij zich de eerste keer liet overrulen en Josip Sutalo terecht rood gaf, koos Sidiropoulos later voor zichzelf”, begint Driessen zijn column in De Telegraaf. “Geroepen naar het scherm greep hij een onschuldig contactmoment tussen een Noor en Ajax-doelman Diant Ramaj aan om een duidelijke handsbal van Borna Sosa op de doellijn te laten gaan. Daarmee redde de Griek zijn gezicht, behoedde Ajax voor een penalty tegen en hoefde de ploeg van John van ’t Schip het restant van de wedstrijd niet met negen tegen elf af te werken.”

Driessen stelt dat de beslissing van de Griek leidde tot een miraculeuze ontsnapping voor Ajax. “Niet om aan te gluren is de meest gebruikte en tevens terechte typering van wat Ajax laat zien. Ook in Noorwegen, waar het geen moment aanspraak mocht maken op de achtste finales in de Conference League.” En volgens de voetbaljournalist heeft dat ook niks te maken met de afwezigheid van Jordan Henderson. “De noodgedwongen wissel van de geblesseerde Brian Brobbey liet zich veel meer voelen. Ondanks de zwaar verdedigende strategie met de linies kort op elkaar gaven de Ajacieden voor de zoveelste maal een karrenvracht aan kansen weg zonder aan de bal tot voetballen te komen.”

Ajax met man minder op het veld

De Ajax-watcher trekt de conclusie dat de Amsterdammers steeds met een man minder op het veld leken te staan. “Bodø/Glimt speelde een fase met een man meer, maar met elf tegen elf en later tien tegen tien leken de Noren ook een man meer op het veld te hebben staan. Maar één goed moment van Brobbey en Steven Berghuis en een fortuinlijke voorzet van invaller Kenneth Taylor, die in de verlenging in het doel zeilde, zorgde voor uitschakeling van Bodø/Glimt.”

Had Sosa rood moeten krijgen?

  • Ja
  • Nee
868+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie