Dreun voor Wiegman: “Zes keer gescoord…”

Foto: Dreun voor Wiegman: “Zes keer gescoord…”

Sarina Wiegman had dinsdagavond goede hoop dat Engeland de Final Four van de Nations League zou bereiken. De bondscoach van de Engelse vrouwen dacht dat het na de 0-6 in blessuretijd niet meer fout kon gaan, maar zag dat de Oranje Leeuwinnen via Damaris Egurrola ook nog een late treffer in blessuretijd wisten te scoren. Een klap die hard aankwam in Engeland.

Teleurgestelde Wiegman

Wiegman deelde na afloop van de wedstrijd tegenover de Engelse media in eerste instantie nog wel de complimenten uit aan haar speelsters, maar was daarnaast ook erg teleurgesteld. “We hebben zes keer gescoord en waren zo dicht bij. In de dying seconds scoorde Nederland nog, daar heb je geen controle over. Ik dacht echt dat we het gingen flikken toen we in de extra tijd scoorden. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Want ik ben heel trots op onze prestatie, maar we zijn niet door en dat is teleurstellend.”

De eerdere nederlagen op bezoek bij Nederland en België bleken uiteindelijk duur voor Engeland. “Dat is onderdeel van het voetbal. Het is niet makkelijk om op hoog niveau te blijven presteren.” Volgens Wiegman zijn daar ook oorzaken voor aan te wijzen. “Om na het WK met blessures en ongelukkige momenten er direct weer voor te gaan, met nauwelijks rust. De spelers waren moe. Natuurlijk doet dit pijn, want je wil meedoen aan grote toernooien. Maar je moet ook kijken naar wat we de afgelopen tweeënhalf jaar hebben gepresteerd.”

Arsenal-aanvaller Beth Mead stelde dat het al eerder is fout gegaan voor de Engelsen. “We zitten er helemaal doorheen. We hebben alles gedaan wat we kunnen. Dit komt hard aan. De meiden hebben ongelooflijk hard gewerkt. Misschien hebben we het eerder laten liggen.”

Zie jij Wiegman nog eens aan de slag gaan als trainer van een mannenelftal?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
319+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie