Dit zijn de redenen waarom Ajax rapport niet met Overmars deelt

Foto: Dit zijn de redenen waarom Ajax rapport niet met Overmars deelt

Ajax besloot de uitkomsten van het Bezemer & Schubad-onderzoek naar het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars niet te delen. De Amsterdamse leiding besloot daartoe om het waarborgen van de ‘vertrouwelijkheid en anonimiteit’.

Kritiek op extern onderzoek van Amsterdammers naar Overmars

Frank Neervoort, woordvoerder van Overmars, liet zich in gesprek met De Telegraaf zeer kritisch uit over het rapport. Hierbij werd de voormalig technisch directeur niet eens gehoord. In het onderzoek komt naar voren dat er sprake zou zijn geweest van een onveilige werkomgeving in de Johan Cruijff ArenA, iets waar de in begin 2022 vertrokken td grotendeels verantwoordelijk voor wordt gehouden. Inmiddels is de voormalig oud-international alweer een tijdje actief voor Royal Antwerp FC.

Een woordvoerder van Ajax wilde niet uitgebreid ingaan waarom Ajax akkoord ging met het niet interviewen van Overmars. “Aangezien wij ons niet nader uitlaten over de omvang, procedure en kaders van het onderzoek reageren wij niet specifieker op de vragen en de aannames die in de vraagstelling worden gedaan”, klinkt het. Vlak voor het vertrek van Overmars, in tegenstelling tot Bezemer & Schubad, paste Ajax zelf wél hoor en wederhoor toe bij de 50-jarige bestuurder. 

Privacy

Wegens privacy redenen besloot Ajax de uitkomst van het rapport niet te delen met Overmars. “Het rapport delen past niet bij de afgesproken vertrouwelijkheid en anonimiteit. Denk daarbij aan de privacy van de medewerkers en ex-medewerkers die zijn geïnterviewd. Omdat Ajax verplicht was mee te werken aan de procedure van het ISR, is gekozen om hen een geanonimiseerde samenvatting te verstrekken.”

Snap je dit van Ajax?

  • Jawel hoor
  • Nee, erg slap
315+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie