Snoeiharde kritiek op Overmars-onderzoek

Foto: Snoeiharde kritiek op Overmars-onderzoek

De kwestie rond Marc Overmars krijgt wellicht een staartje. Zijn woordvoerder Frank Neervoort spreekt van grote flaters in het door Bezemer & Schubad uitgevoerde externe onderzoek naar grensoverschrijdende gedrag bij Ajax.

Hoofdrolspeler niet gehoord, geen inzage

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de directeur van Royal Antwerp FC voor één jaar geschorst. Deze sanctie geldt alleen voor Nederland. De oud-buitenspeler kan zijn werkzaamheden derhalve voortzetten, maar toch klinkt er harde kritiek. “Het feit dat Marc Overmars op geen enkele wijze in het onderzoek is gekend, is zeer onzorgvuldig. Het minste dat je mag verwachten, is hoor en wederhoor”, zo laat Neervoort optekenen in gesprek met De Telegraaf.

Het is nog onduidelijk of Overmars in beroep gaat. “Zijn advocaat bestudeert momenteel het vonnis van het ISR”, aldus Neervoort, die wel van flaters spreekt. “Het was nauwkeurig en feitelijk geweest als hij wél was geïnterviewd.” Ook heeft de oud-international van het Nederlands elftal geen inzage gehad in de informatie en de conclusies over zijn persoon.

Totaal geen duidelijkheid

Daar voegt de woordvoerder van Overmars aan toe: “Er stond verder dat het gedrag van Overmars wordt bevestigd door de vrouwen en dat Ajax een onveilige werkomgeving was voor vrouwen. Wat er precies wordt bevestigd en door wie, staat niet vermeld. Het is toch gek dat Overmars een onderzoek dat nota bene over hem gaat niet heeft ontvangen?” Hij begrijpt dat de meldster bescherming krijgt. “Maar iemand over wie meldingen worden gedaan, moet zich ook kunnen verweren. Je vraagt je af wat er nu in dat rapport staat.”

Neervoort sluit niet uit dat ook de ISR het onderzoek ‘broddelwerk’ vindt. “Het is door de tuchtcommissie volledig genegeerd, want in de uitspraak wordt met geen woord over het rapport gerept.”

Moet het onderzoek opnieuw als dit waar is?

  • Ja
  • Nee
221+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie