Stewart bezig aan doldwaze PSV-dagen: Dest, Cocu en Bakayoko?

Foto: Stewart bezig aan doldwaze PSV-dagen: Dest, Cocu en Bakayoko?

PSV is kampioen en veel spelers genieten van een welverdiende vakantie. Dat geldt echter niet voor technische baas Earnest Stewart, die een drukke transferzomer tegemoet gaat. Misschien wel drukker dan ooit. De papieren stapelen zich op in zijn kantoor. Welke dossiers moet hij niet vergeten?

Inside: de belangrijkste dossiers van technisch directeur Ernest Stewart van PSV

Eén van de belangrijkste functies die op De Herdgang in Eindhoven vacant wordt, is die van hoofd jeugdopleidingen. Clubman Ernest Faber vertrekt namelijk, waarschijnlijk naar de andere kant van de wereld naar Adelaide United, en voor hem zal Stewart een vervanger moeten vinden. Zeker omdat PSV ook met de eigen talentenfabriek vaker hoge ogen heeft gegooid.

Phillip Cocu voor hoofd jeugdopleidingen?

De naam die als opvolger is gevallen is opmerkelijk: Phillip Cocu. Voormalig speler én succestrainer geweest bij de Brabantse topclub, heeft wel oren naar een terugkeer naar de plek waar hij jarenlang een graag geziene en kundige gast was. Ondertussen heeft Stewart op spelersgebied ook nog een volle agenda.

Zo heeft de Amerikaanse oud-prof met de achttienjarige Paul Wanner een talent in beeld dat vanuit Duitsland verhuurd zou kunnen gaan worden aan de Eindhovense club. Deze eventuele transfer is echter zeker niet de enige kwestie waar Stewart zich mee bezig moet houden. Vooral in de laatste linie van het team van Peter Bosz is een aantal spelers dat nog wel een tot medio 2025 doorlopend contract heeft.

Verdedigers van PSV

Maar desondanks ongetwijfeld aandacht verdiend. Het gaat om Mauro Júnior, Olivier Boscagli en Jordan Teze. Alle drie belangrijke pijlers geworden in het succesteam van Bosz. Earnest Stewart zal een bod van een of ander buitenlandse club moeten afwegen óf bij voorbaat al hun verbintenissen al proberen open te breken.

Reden voor hele grote zorgen is dat niet, maar waakzaamheid is natuurlijk wel belangrijk. Stewart liet die daadkracht in de voorbije weken overigens al heel goed zien, door het langer vastleggen van Ismael Saibari en Malik Tillman. Twee spelers die met hun creatieve ingevingen een grote rol hebben gespeeld tijdens het afgelopen successeizoen van PSV.

Oppegard en FC Barcelona

Qua verdedigers denkt men intern in Eindhoven trouwens aan de aan Heracles Almelo verhuurde Fredrik Oppegard. Hij krijgt tijdens de voorbereiding op volgend seizoen de kans om zich te bewijzen als linksback, al heeft het drietal Stewart, Bosz en Marcel Brands de hoop om de ernstig aan zijn knie geblesseerde Sergiño Dest alsnog te gaan kopen van FC Barcelona.

En dan is er nog de sluimerende interesse voor Belgisch vleugelspeler Johan Bakayoko. Eerder wilde Paris Saint-Germain de rechtsbuiten al inlijven en het is goed mogelijk dat er zich de komende weken een nieuw bod komt vanuit de Franse hoofdstad of dat een andere topclub zich gaat melden voor de talentvolle aanvaller.

Noa Lang

Earnest Stewart zal ook bij de pinken moeten zijn omdat Hirving Lozano in de winterstop naar de Verenigde Staten gaat verkassen. Al is Noa Lang, die tijdens het afgelopen seizoen kampte met een hardnekkige hamstringblessure, zonder enige twijfel een kundige vervanger voor de zeer matig presterende Mexicaan.

De landstitel die PSV stevig in handen heeft, was meer dan terecht. Het is echter nog maar de vraag of dat fundament ook komend seizoen nog helemaal zal staan. Zeker omdat de ambitieuze Joey Veerman nog altijd niet kenbaar heeft gemaakt dat hij definitief in Eindhoven zal gaan blijven. En zo blijven de papieren zich opstapelen voor Ernest Stewart.

PSV gaat het komend seizoen zwaar krijgen?

  • Ja
  • Nee
980+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie