Dit is waarom MVV – FC Dordrecht werd gestaakt

Foto: Dit is waarom MVV – FC Dordrecht werd gestaakt

De wedstrijd tussen MVV en FC Dordrecht werd diep in de tweede helft gestaakt. Dat gebeurde bij een tussenstand van 1-3 in het voordeel van de bezoekers. Schermutselingen op de tribunes en een medisch noodgeval noopten scheidsrechter Rob Dieperink om de wedstrijd definitief te staken. De arbiter gaf tegenover ESPN tekst en uitleg over zijn beslissing.

Scheidsrechter Dieperink legt uit waarom MVV – FC Dordrecht werd gestaakt

“Volgens mij was de situatie in het begin heel duidelijk. Er ontstonden wanordelijkheden op de tribunes, vechtpartijen tussen supporters. Dan is het aan mij om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen”, begon Dieperink tegenover ESPN zijn uitleg. “Dan vindt er overleg plaats tussen de driehoek, die uiteindelijk besloot dat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Daardoor is besloten om de wedstrijd definitief te staken.”

De supporters in het MVV-stadion waren in de veronderstelling dat de wedstrijd juist hervat kon worden, maar kregen de mededeling dat de wedstrijd definitief gestaakt werd. Dieperink legde uit wat er gebeurde. “De aanleiding was dat er opnieuw tumult op de tribune, en al vrij snel bereikte ons het bericht dat er een supporter in de gracht gevallen zou zijn. Zijn situatie zou dusdanig zijn dat we naar binnen zijn gegaan. In overleg met de politie, gemeente en beide teams is dit besluit genomen.”

De arbiter kon nog niet vertellen wat er met de resterende speeltijd gebeurd en stelde dat daarover een besluit moet worden genomen door de KNVB. Vanuit MVV heeft nog geen reactie plaatsgevonden op de voorgevallen gebeurtenissen.

Een logisch besluit?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, hadden de wedstrijd moeten uitspelen
294+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie