Discussie op ESPN over ‘fake leider’ Ajax

Foto: Discussie op ESPN over ‘fake leider’ Ajax

Na afloop van de 5-0 zege van Ajax op Vitesse ging het in Dit Was Het Weekend op ESPN vooral over Kenneth Taylor, die een goede indruk maakte op analist Karim El Ahmadi.

Nieuwe rol in elftal helpt Kenneth Taylor op gang

“Ik vond dat Berghuis toch wel een hoofdrol speelde in de wedstrijd, maar ik vind dat het hem ook wel makkelijker wordt gemaakt als er mensen diep gaan lopen. En dat is denk ik wat Ajax in de eerste en ook wel tweede helft deed”, doelt El Ahmadi onder meer op Taylor. “Volgens mij zeiden Marciano (Vink, red.) en Kenneth (Perez, red.) het zaterdag al, dat hij nu beter op zijn positie stond. Volgens mij zag ik Van ’t Schip ook aangeven langs de kant dat ze veel diep moesten lopen, dus dat is wel echt de hand van Van ’t Schip. Ik vind wel dat Ajax dat heel goed deed. Zo komt Berghuis in zijn sterkte. Ik heb Berghuis ook veel mindere wedstrijden zien spelen dit seizoen, maar dat had er ook mee te maken dat dit eigenlijk de hele wedstrijd niet gebeurde. In één wedstrijd heb ik dit nu heel vaak gezien, dus ik vind wel dat Ajax hierdoor beter is gaan voetballen.”

Taylor leverde bovendien een doelpunt én een assist. “Nu kon je doen en laten wat je wilde, alleen de intenties waren anders. Vooral van Taylor.” Kenneth Perez haakt in: “Taylor is dramatisch aan het seizoen begonnen. Nu was hij niet meer het eerste of tweede, maar laatste station vóór de spits. Hij komt dan dáár, waar hij iets kan doen in plaats van dat hij heel veel handelingen moet verrichtingen die hem niet zo goed afgaan op dit moment. Dit is beter voor hem.”

Leider

Perez denkt dat Taylor vooral kwakkelde omdat hij ‘de leider wilde spelen in de malaise’. Jan-Joost van Gangelen stelt dat ‘dat Taylor wel siert’, maar daar is Perez het niet mee eens. “Nee, helemaal niet. Je moet juist bij jezelf blijven. Hij is nog een speler die alles moet leren, dan moet je niet iets proberen te zijn waardoor je ballen gaat ophalen en helemaal niet in je kracht komt, maar juist in je zwakte. Je kan op meerdere manieren natuurlijk een ‘leider’ zijn. Je kan die jongens op hun gemak proberen te stellen, maar je kan ook gewoon goed gaan spelen. Dan ben je ook een soort van leider.”

Taylor is gewoon een uitstekende speler voor Ajax

  • Eens
  • Oneens..
350+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie