Deze United-boefjes kwamen altijd te laat: ’87 duizend euro aan boetes’

Foto: Deze United-boefjes kwamen altijd te laat: ’87 duizend euro aan boetes’

Nemanja Matic heeft een pikante onthulling gedaan over zijn tijd bij Manchester United. Volgens de Serviër stond discipline niet hoog in het vaandel bij de Engelse club. Zo zouden Paul Pogba en Jadon Sancho altijd te laat zijn. Dat ging er niet in bij de controlerende middenvelder, die maatregelen trof.

‘We waren van plan het geld te gebruiken om een feest te geven in Londen’

Matic was van 2017 tot 2022 speler van The Red Devils. De Serviër verkaste naar Italië om voor AS Roma te spelen toen Ten Hag trainer van United werd. Ondertussen speelt Matic voor Stade Rennais, maar was eerder in dienst van Chelsea. In gesprek met YuPlanet blikt de middenvelder terug op zijn tijd in Noord-Engeland: “Bij Chelsea gedroegen de spelers zich professioneel. Niemand kwam te laat op de training, maar bij United gebeurde dat bijna elke dag.”

“Paul Pogba en Jadon Sancho behoorden tot de spelers die altijd te laat kwamen, met nog een paar anderen”, vertelt de Serviër. “De andere spelers, die altijd op tijd waren, werden boos. Daardoor besloten we een soort interne disciplinaire commissie op te richten. Daar werd ik de voorzitter van. Ik hing een vel papier aan de muur waarop ik de namen noteerde van personen die te laat kwamen.”

Groot feest

De boetepot zat aan het eind van een bepaald seizoen overvol, vertelt de middenvelder. Wat ze met die poen gedaan hebben? “We waren van plan het geld te gebruiken om een feest te geven in Londen, maar dat is niet gelukt door de corona-uitbraak”, aldus de drievoudig Premier League-winnaar.

Dat feestje had ik wel willen meemaken

  • Ik wel, lekker dansen!
  • Ik ben niet zo'n feestbeest
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie