‘Desastreuze situatie lonkt voor FC Groningen’

Foto: ‘Desastreuze situatie lonkt voor FC Groningen’

Waar FC Groningen voorgaand seizoen al in een diepe crisis zat, daar lijkt daar dit seizoen niets aan veranderd. De prestaties in de Keuken Kampioen Divisie vallen tot nu toe behoorlijk tegen, terwijl er ook op bestuurlijk vlak de nodige onrust heerst. Daarnaast zijn er ook zorgen over de financiële situatie van de club.

Slecht presterend Groningen

Groningen staat momenteel op een teleurstellende veertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en dat komt hard aan bij de supporters van de Trots van het Noorden. “We hadden verwacht dat we nu wel bij de top-drie zouden staan”, vertelt John de Jonge, voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen tegenover Trouw.

De Jong heeft sterke twijfels over de huidige kwaliteit van de selectie, die hij eigenlijk niet goed genoeg acht. “Wie heeft er waarde in onze selectie? Ik zie nu niemand lopen die een miljoenenbedrag kan opleveren. En als we dit seizoen niet promoveren, dan zitten we dadelijk weer in de slechte financiële situatie waar we eerder in zaten en dan ook nog eens een niveau lager. Dat is desastreus.”

Stuurloos Groningen

Volgens De Jonge is Groningen ‘stuurloos’ geworden na het vertrek van meerdere commissarissen en het aangekondigde vertrek van algemeen directeur Wouter Gudde. ” Want als een directeur zegt aan het eind van het seizoen te stoppen, of misschien eerder, ontstaat er natuurlijk een dynamiek.

Zie jij Groningen dit seizoen nog promoveren?

  • Ja
  • Nee
2388+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie