Derksen fileert ‘stijlloze’ Eredivisie-club: “Gewoon smoesjes”

Foto: Derksen fileert ‘stijlloze’ Eredivisie-club: “Gewoon smoesjes”

Johan Derksen is niet te spreken over de handelswijze van FC Twente. De Tukkers verkopen spits Manfred Ugalde voor vele miljoenen aan het Russische Spartak Moskou, maar de verklaringen die Twente rondom de transfer heeft afgegeven vindt Derksen ongeloofwaardig.

FC Twente kon Ugalde-transfer niet laten schieten

Twente bevestigde maandagavond het vertrek van Ugalde naar Spartak Moskou. De transfersom voor de aanvaller kan maar liefst oplopen tot een bedrag van vijftien miljoen euro. Technisch directeur Arnold Bruggink sprak van een complexe situatie en had liever gezien dat Ugalde in de zomer naar ‘een club uit een interessantere competitie zou gaan’, maar dat de Costa Ricaanse spits zelf naar Moskou wilde.

“Op het moment dat een club een speler een salaris biedt dat een veelvoud is van wat hij bij ons verdient, ben je als club kansloos. Natuurlijk hadden we hem aan zijn contract kunnen houden, maar wat doet dat met een speler. We willen dat een speler heel graag voor FC Twente wil spelen”, reageerde Bruggink op het vertrek van Ugalde. “Een speler die dat niet wil, kun je dan maar beter laten gaan. Daarnaast is het zo, en daar wil ik eerlijk over zijn, dat het transferbedrag voor FC Twente-begrippen een heel hoog bedrag is.”

Onbeschaafde actie FC Twente

Derksen noemt de uitspraken van Bruggink bij Vandaag Inside echter ongeloofwaardig. “Het verkopen van Ugalde aan een Russische club is natuurlijk onbeschaafd. Maar wat ik nog onbeschaafder vind, is dat ze de speler de schuld geven. Hij wilde daarheen, want hij kon daar zoveel geld verdienen. Maar die speler heeft met zijn volle verstand een contract getekend bij Twente. Als ze hem bij Twente gehouden hadden, zouden ze misschien Europees voetbal halen, en verdienen ze ook heel veel geld. Het zijn gewoon smoesjes om snel je zakken te vullen en iedereen tevreden te stellen. Het is echt stijlloos.”

Snap jij dat Twente Ugalde heeft verkocht aan Spartak Moskou?

  • Ja, begrijpelijke voor dat bedrag
  • Nee, hadden ze niet moeten doen
553+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie