‘Defensief’ FC Volendam hard aangepakt: “Frustrerend”

Foto: ‘Defensief’ FC Volendam hard aangepakt: “Frustrerend”

Kees van Wonderen baalde na afloop van het duel met FC Volendam flink van de nederlaag die sc Heerenveen leed. De hoofdtrainer zag dat zijn ploeg het lastig had met de speelstijl van de tegenstander.

Grote teleurstelling bij Van Wonderen

Sinds het vertrek van team-Jonk bij FC Volendam presteert de club beter. Het eerste duel vond in De Kuip plaats tegen Feyenoord, waarin het bijna lukte om een punt mee naar huis te nemen. Zaterdagavond slaagde FC Volendam daar wél in. In Friesland won het de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen namelijk nipt (1-2).

Van Wonderen zag dat er weinig ruimte op het veld was om te voetballen. “Het is hun goed recht, want ze moeten overleven, maar het is wel jammer dat het beloond wordt”, stelt hij tegenover ESPN. “Ze ontglippen eigenlijk maar twee keer en dat zijn gelijk twee goals. Echte grote kansen hebben we zelf ook weinig gecreëerd. Dat is lastig, en ook weer frustrerend. Ik kan mijn ploeg niet veel verwijten.”

Verdedigende speelstijl FC Volendam

Van alle kanten probeerde de trainer om zijn team de openingen te laten zoeken, maar de defensieve tegenstander hield de ruimtes uitstekend gesloten. “Continu probeerden we de vrije man te vinden en dat hebben ze goed gedaan. Natuurlijk waren er ook slordigheden, maar dat voorkom je niet in zo’n wedstrijd.”

“Deze nederlaag is een tik, vervelend. Het is een heel frustrerende wedstrijd geworden, voor iedereen. Het is heel moeilijk om het open te spelen tegen een ploeg die zo inzakt.” FC Volendam blijft hekkensluiter van de Nederlandse competitie, maar staat intussen op gelijke hoogte met Vitesse. Sc Heerenveen staat op de negende positie.

Blijft FC Volendam in de Eredivisie?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
510+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie