De Wit spreekt van AZ-onwaardig optreden: “Ik vond ons arrogant”

Foto: De Wit spreekt van AZ-onwaardig optreden: “Ik vond ons arrogant”

Er was veel te doen over de term ‘arrogant’ die Peter Bosz op zijn ploeg PSV plakte na de nederlaag tegen NEC. Dani de Wit had woensdagavond woorden van gelijke strekking na de zeer pijnlijke 5-0 pandoering van AZ bij Heracles Almelo.

Woede bij Dani de Wit na 5-0 nederlaag van AZ bij Heracles Almelo

“Pijnlijk. Dit is heel pijnlijk”, sprak De Wit na afloop met het schaamrood op de kaken voor de camera van ESPN. “Ik kan me niet herinneren dat ik dit al eens meegemaakt heb. Het moge duidelijk dat we allemaal heel matig waren, inclusief mezelf. Het was slordig, slecht en dan kan je ineens met zo’n 5-0 om je oren geslagen worden.”

De offensieve middenvelder kan het moeilijk bevatten. Zeker aangezien AZ met een goede serie bezig was. “Heel lastig. We staan weer met beide voetjes op de grond, denk ik. Dat is het ook: we zullen iedere wedstrijd keihard moeten werken, anders zie je waar tegenstanders toe in staat zijn. We lijken wel arrogant, zeker niet goed genoeg. Dan zie je er zo uit.”

Arrogant

Op de opmerking dat AZ niet eens zo arrogant leek, reageerde De Wit zeer resoluut. “Ik vond ons wél arrogant. Als je ziet hoe wij toch spelen… De slordigheden, die passes over drie meter die niet aankomen. Dan kunnen we naar het veld kijken, want dat is snel en glad, niet zoals we gewend zijn. Maar als je zo voetbalt, dat kan niet als AZ zijnde. Het is AZ-onwaardig. Deze 5-0 doet echt heel veel pijn.”

De Alkmaarders kregen binnen twee minuten twee strafschoppen tegen. “Die 1-0 was een tikje, maar er was ook zoveel tijd. En dan vallen die 2-0 en 3-0, uit strafschoppen, meteen achter elkaar. Hele domme tackles. Je kan niet zo van je voeten gaan en in het zestienmetergebied een sliding inzetten. Schandalig. Ik hoorde de supporters zingen dat we ons moesten schamen, maar dat deden we al.”

Wordt AZ ook vernedert bij PSV?

  • 100%
  • Nee, ze gaan karakter tonen
188+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie