De Rossi vol lof over Nederlanders: “Kan een van beste ter wereld worden”

Foto: De Rossi vol lof over Nederlanders: “Kan een van beste ter wereld worden”

Rick Karsdorp staat er goed op bij zijn trainer Daniele De Rossi. In aanloop naar de return tegen Feyenoord was de oefenmeester van AS Roma vol lof over zijn rechtsback. De Rossi had ook mooie worden over Dean Huijsen, al is onze jonge landgenoot niet speelgerechtigd voor de Europese wedstrijden.

Karsdorp en Huijsen oogsten lof van AS Roma-trainer De Rossi

Huijsen zien we dus niet in actie tegen Feyenooord, al krijgt hij in de Serie A momenteel wel de nodige speeltijd. De Rossi heeft geen spijt van de keuze om de centrumverdediger niet in te schrijven voor de Europa League. “De club had drie wissels, de afgelopen transferperiode. Spijt kunnen we niet hebben, dit waren de beste keuzes op dat moment om alle posities bezet te hebben”, klonk het tegenover Veronica.

‘”Hij gaat een geweldige speler worden”, vervolgde de voormalig topmiddenvelder. “Hij heeft een goede techniek en geweldig inzicht. Wel moet hij beter verdedigen, ruimtes gaan herkennen. Maar als hij wat Italiaanse trucs leert, kan hij een van de beste spelers ter wereld worden. De toekomst staat aan zijn kant.”

“Een heel leuke jongen”

Een andere Nederlander, Karsdorp, kan zijn stempel wél drukken in Europa. In De Kuip kwam hij in de heenwedstrijd al in actie, en werd het jeugdproduct van Feyenoord verrassend genoeg uitgefloten door een deel van het publiek. De oefenmeester spreekt positief over de back. “Hij is een heel leuke jongen, met heel veel talent.”

“Hij is krachtig en heeft veel snelheid”, benoemde De Rossi de kwaliteiten van de 3-voudig international. Al kwam hij ook met een aantal kritiekpuntjes. “Soms speelt hij minder, omdat hij te ontspannen is. Hij moet stabieler worden, minuut na minuut gefocust blijven. Als hij dat kan, is hij een van de beste backs van Europa. Ik ben echt blij met hem. Hij speelt ook veel, dat bewijst hoe goed ik hem vind.”

Kan Huijsen een van de beste ter wereld worden?

  • 100%!
  • Dat lijkt me niet
404+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie