De Ligt gaat in op situatie Gravenberch en Mazraoui

Foto: De Ligt gaat in op situatie Gravenberch en Mazraoui

Matthijs de Ligt heeft er alle vertrouwen in dat Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui snel meer speelminuten krijgen. Dat vertelt de centrale verdediger in een uitgebreid gesprek met Sport1.

Speelminuten Gravenberch en Mazraoui

Waar Bayern München ruim 18 miljoen euro neerlegde om Gravenberch te contracteren, maakte Mazraoui transfervrij de overstap naar Duitsland. Het duo was ervan overtuigd dat het bij Bayern München vaak in het basisteam zou verschijnen, maar niets was minder waar. Beide spelers moesten het voornamelijk doen met invalbeurten.

Aan het einde van afgelopen voetbaljaar stelden Mazraoui en Gravenberch in de pers al dat ze niet van plan waren om nog zo’n jaar te beleven. De Ligt zag beide spelers in de voorbereiding op het nieuwe seizoen hard werken en verwacht dat ze de komende maanden vaker een basisplaats zullen bemachtigen.

“Ik denk dat ze blijven. Het is ook niet makkelijk dat je van een vaste basisplek bij Ajax, ineens naar een nog grotere club gaat. Je bent daar niet meer het toptalent dat je in Amsterdam was. Hier ben je gewoon een nieuwe aanwinst die zich gelijk moet bewijzen op het allerhoogste niveau”, zo legt de Oranje-international uit.

Vertrouwen bij De Ligt

De Ligt herkent de situatie van zijn periode bij Juventus. “Ik weet zeker dat Mazraoui en Gravenberch een uitstekend jaar gaan beleven. Ze trainen op het moment ook zeer goed. Mazraoui was een tijdje geblesseerd, maar heeft geweldige kwaliteiten. Voor Ryan geldt hetzelfde. Geduld en fitheid is voor die jongens het belangrijkste.”

Is De Ligt de beste verdediger van Oranje?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
484+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie