De Jong: “Tussen Xavi en mij is het in elk geval absoluut geen dingetje”

Foto: De Jong: “Tussen Xavi en mij is het in elk geval absoluut geen dingetje”

Luuk de Jong scoorde er de afgelopen weken lustig op los, waardoor hij onlangs lang blessureleed dit seizoen toch weer mag hopen op de Eredivisie-topscorerstitel. De spits van PSV staat op 12 treffers, enkel Sydney van Hooijdonk, Anastasios Douvikas (beiden 16), Xavi Simons (15) en Santiago Giménez (14) scoorden er nog meer.

Wordt Luuk de Jong toch nog topscorer Eredivisie?

“Ik gun het mijn teamgenoten natuurlijk ook”, reageert De Jong met een knipoog, bij Voetbal International. “Daar heb ik niet zoveel moeite mee. Ik weet nog dat ik een keer (2015, red.) met Memphis aan het strijden was om de topscorerstitel. Hij had er 22 en ik 20. Eerlijk gezegd ben ik er nooit zo mee bezig om topscorer te worden. Maar als ik het niet word, dan hoop ik natuurlijk dat het een ploeggenoot wordt.”

“Tussen Xavi en mij is het in elk geval absoluut geen dingetje. Ik probeer zo belangrijk mogelijk te zijn voor het team en Xavi ook. We gunnen elkaar ook dingen, hij nam laatst bijvoorbeeld tegen Ajax de penalty. We zijn eigenlijk alleen bezig met resultaat halen voor PSV”, vervolgt De Jong, die verder nog de vraag krijgt wat technisch directeur Earnest Stewart op de transfermarkt zou moeten doen komende zomer?

Transferzomer

“Het belangrijkste is dat we die ondergrens blijven bewaken. Dat we daar niet meer doorheen gaan. Dat we de wedstrijden tegen, met alle respect, de kleinere clubs ook winnen. Dan kun je een keer een topper verliezen. Dit seizoen hebben we juist in de topduels heel goed gepresteerd, dat maakt het puntenverlies tegen die andere clubs zo duur en zuur. Ik heb het gevoel dat we nu op de juiste weg zitten. Dat moeten we doorzetten en richting volgend seizoen nog meer verbeteren.”

Wordt Luuk de Jong nog topscorer van de Eredivisie?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wordt Luuk nog topscorer Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
206+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie