De Jong looft NEC: “Na PSV en Feyenoord”

Foto: De Jong looft NEC: “Na PSV en Feyenoord”

SC Cambuur hoopt dinsdagavond te stunten door als eerstedivisionist de bekerfinale te bereiken. Trainer Henk de Jong heeft vertrouwen in zijn team, maar is tegelijkertijd op zijn hoede voor NEC.

Cambuur-trainer hoopt op bekerstunt tegen NEC

“Voor ons is dit de wedstrijd van de eeuw”, vertelt De Jong op het digitale thuis van Cambuur. De media-aandacht is volop aanwezig. “Het is geweldig om te zien hoe deze wedstrijd leeft en die media-aandacht is alleen maar goed voor de club. Gister waren er ook nog eens dik duizend supporters aanwezig bij de training, dat was fantastisch. Of dit de grootste wedstrijd is die ik ooit heb gespeeld? Hij komt zeker in het rijtje met de derby’s en kampioenswedstrijden.”

NEC is als eredivisionist natuurlijk favoriet, maar niet alleen om die reden. De Jong: “Als ik puur naar het voetbal kijk, dan vind ik NEC na PSV en Feyenoord momenteel de best voetballende ploeg van Nederland. Zo goed vind ik ze echt, ja. En over de individuele klasse die ze in alle linies hebben hoeven we het niet eens te hebben. Maar er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal.”

Cambuur verloor vrijdagavond nog met 2-0 van FC Emmen. Of dat nog meespeelt? “Nee, dat hebben we zaterdag direct achter ons gelaten. De wedstrijd zelf was gewoon slecht en onze voorbereiding was door het defect aan de bus nog slechter. De KNVB wilde niet meewerken aan het uitstellen van de wedstrijd en dat heeft niet geholpen, maar het mag voor ons geen excuus zijn. Het moet beter.”

Wie gaat door?

  • SC Cambuur
  • NEC
207+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie