“De Jong is niet beter dan Weghorst”

Foto: “De Jong is niet beter dan Weghorst”

Willem van Hanegem voelt weinig voor een Oranje-comeback van Luuk de Jong. De spits van PSV maakt dit seizoen een sterke indruk, maar volgens De Kromme moet Nederland verder kijken.

Van Hanegem zet streep door PSV-spits

In zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad schrijft Van Hanegem: “Natuurlijk draait ook Luuk de Jong een aardig seizoen. Langzamerhand komt er rond hem een discussie op gang die geen discussie zou moeten zijn. De Jong wilde niet meer voor Oranje spelen en dat mag hij natuurlijk helemaal zelf weten. Maar nu hij een paar goals heeft gemaakt en Memphis Depay al lange tijd nooit echt topfit is, zou Ronald Koeman volgens de kenners op zijn knieën naar Eindhoven moeten om De Jong te vragen of hij op zijn besluit terug zou willen komen.”

Van Hanegem vervolgt: “In Zeist lieten ze recent Ryan Gravenberch en Jeremie Frimpong weten dat ze over de schreef waren gegaan toen ze een keertje wilden overslaan bij Jong Oranje. Ze werden een interlandperiode daarna voor straf even niet opgeroepen. Dat was hoe ze bij de KNVB omgingen met spelers die geen trek hadden in een paar dagen Zeist. De Jong heeft toch gewoon gezegd: veel succes met de kwalificatiereeks Ronald Koeman, maar mij niet meer oproepen alsjeblieft.”

Geen buitencategorie

De Jong heeft vooralsnog geen stap in die richting gezet, maar voor Van Hanegem is het klaar. “Alleen voor de buitencategorie zou je misschien nog een uitzondering kunnen maken. Dat is Luuk de Jong natuurlijk helemaal niet. Hij is niet beter dan Wout Weghorst. Die doet weleens gek of, liever gezegd, een tikkeltje overdreven, maar hij stond er wel steeds. Die verdiende zijn plek in de kwalificatie. Ik zou zelf ook voor Joshua Zirkzee gaan, die in de Serie A echt mooie dingen laat zien. En misschien komt Memphis nog een keer fit terug. Maar De Jong, dat is gewoon een gepasseerd station.”

Moet De Jong mee naar het EK?

  • Ja
  • Nee
  • Misschien
252+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie