De Jong helder: “Gepasseerd station”

Foto: De Jong helder: “Gepasseerd station”

Henk de Jong verwacht niet dat hij ooit nog eens bij sc Heerenveen aan de slag gaat. Dat vertelt hij in een uitgebreid interview met Omrop Fryslân. Tegelijkertijd heeft hij naar eigen zeggen een mooie band met de aartsrivaal van SC Cambuur.

De Jong over band met sc Heerenveen

De oefenmeester staat momenteel aan het roer van SC Cambuur, dat het vrijdagavond opneemt tegen Jong AZ. De Jong heeft het weer enorm naar zijn zin bij zijn jeugdliefde en hoopt met de club te promoveren naar de Eredivisie. Sc Heerenveen speelt al tijdenlang op het hoogste niveau en staat op de achtste positie.

Mocht de laatste club hem ooit vragen voor een baan in de club, dan zal hij naar grote waarschijnlijkheid ‘nee’ zeggen. De Jong heeft namelijk het gevoel dat hij daarvoor al te lang bij SC Cambuur zit. “Ik denk dat dat een gepasseerd station is. Dat moet ik niet doen. Ik blijf mooi bij Cambuur, of ik ga ergens anders heen, maar ik gun Heerenveen het allerbeste”, benadrukt De Jong.

Dat de hoofdtrainer een speciale band met de Friezen heeft, blijkt wel uit het cadeau dat hij tijdens zijn ziekte kreeg van de fanatieke aanhang van sc Heerenveen. “Zo houden we het mooi. Ik heb respect voor Heerenveen en ik vind dat we het zo moeten laten. Ik zal nooit trainer worden bij Heerenveen.”

Lange loopbaan in Nederland

De Jong begon ooit als trainer van Drachtster Boys en Sneek, waarna hij naar Heracles Almelo vertrok. Sinds de eeuwwisseling werkte hij voor sc Heerenveen, Sneek, FC Groningen, Harkemase Boys, De Graafschap en SC Cambuur. De Jong is intussen alweer bezig met zijn vierde periode bij de club uit Leeuwarden.

Promoveert Cambuur dit seizoen naar de Eredivisie?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
250+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie