De Guzmán (36): “Of dit mijn laatste wedstrijd voor Sparta was?”

Foto: De Guzmán (36): “Of dit mijn laatste wedstrijd voor Sparta was?”

Jonathan de Guzmán werd met zijn Sparta donderdagavond uit de play-offs om Europees voetbal geknikkerd, door FC Utrecht. De grote vraag is nu of de 36-jarige middenvelder, wiens contract afloopt komende zomer, zijn laatste wedstrijd voor de Rotterdammers al heeft gespeeld.

De Guzmán nog in onzekerheid over toekomst, maar stoppen wil hij nog niet

“Of dit mijn laatste wedstrijd voor Sparta was?”, herhaalt De Guzmán de vraag van Voetbal International. “Dat weet ik niet. Ik heb nog niks gehoord van de club. Ze weten dat ik graag bij Sparta wil blijven, maar het was nu eerst belangrijk om het seizoen goed af te sluiten. Het is jammer dat we deze wedstrijd verloren hebben, maar nu er duidelijkheid is, denk ik dat er wel snel communicatie zal zijn.”

De Guzmán heeft nu al tien clubs uit zes verschillende landen achter zijn naam staan. Is hij er klaar mee? “Ik ben zeker niet naar iets anders op zoek. Ik zit lekker in Rotterdam en voel me goed bij Sparta. Ik ben er volgend seizoen graag bij. Maar dat ligt natuurlijk ook aan de club.”

Reactie Sparta-directeur Gerard Nijkamp

Technisch directeur Gerard Nijkamp: “We gaan nu de compositie voor de selectie voor het nieuwe seizoen maken. Jonathan heeft absoluut een aandeel gehad, maar we kunnen het geld maar één keer uitgeven. Hoe we dat gaan doen, daar ga ik nu over nadenken. Ik begrijp dat de buitenwacht snel duidelijkheid wil hebben, maar dat is niet iets waar ik me door laat leiden. Nu is het seizoen helaas voorbij en gaan we de puzzel voor het nieuwe seizoen leggen. Op basis daarvan zullen we keuzes gaan maken.”

Voor De Guzmán zal veel afhangen van de vraag of Kevin Strootman terug wil gaan keren bij Sparta. Mocht dat gebeuren, lijkt er voor De Guzmán geen (financiële) ruimte meer op Het Kasteel.

Moet Sparta met hem verlengen?

  • Doen
  • Niet doen
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie