‘Daverende verrassing in Oranje-voorselectie Koeman’

Foto: ‘Daverende verrassing in Oranje-voorselectie Koeman’

Aanstaande vrijdag gaat Ronald Koeman zijn eerste voorselectie sinds zijn terugkeer bij het Nederlands elftal bekendmaken. En het zou goed kunnen dat Bart Verbruggen een pre-invitatie op de mat zal krijgen.

De doelman maakt de laatste weken erg veel indruk onder de lat bij RSC Anderlecht, sinds hij de voorkeur krijgt boven de naar de bank verwezen Hendrik van Crombrugge. Volgens Belgische media heeft de technische staf rond Oranje reeds contact opgenomen met Jelle Ten Rouwelaar, keeperstrainer van Anderlecht, inzake Verbruggen (20).

De oud-NAC’er is in beeld gekomen nu zowel Andries Noppert als Justin Bijlow geblesseerd is. Remko Pasveer maakt bovendien sinds januari al geen minuten meer. Verbruggen hield in zijn afgelopen drie wedstrijden de nul en keerde tijdens een strafschoppenserie in het Europa League-tweeluik met Ludogorets alle drie de Bulgaarse pingels, waardoor Anderlecht doorging in het toernooi.

‘Droom is nu doel geworden’

Recent pleitte keeperstrainer Patrick Lodewijks al voor een Oranje-kans voor Verbruggen: “Je weet het natuurlijk nooit. Bij Anderlecht speelt nu bijvoorbeeld Bart Verbruggen, een jonge keeper die de kans krijgt.” In Voetbal International reageerde de sluitpost zelf: “Dat is heel mooi. Dat was een extra motivatie voor me. Ik ben er nog lang niet, maar toen ik mijn naam uit zijn mond hoorde, was dat wel een teken dat ik in de goede richting aan het gaan ben. Dat het Nederlands elftal van droom in doel verandert.”

Verbruggen oproepen

  • Doen
  • Niet doen
1483+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie