‘Dan moet Wout Weghorst naar huis gaan’

Foto: ‘Dan moet Wout Weghorst naar huis gaan’

Wout Weghorst staat niet in de basis bij het Nederlands elftal op het aanstaande Europees kampioenschap, en dat is natuurlijk een hele grote verrassing. Niet echt, maar na afloop van het oefenduel met Canada zei de spits daar wel van te balen. Baalt hij er te erg van, dan moet hij naar huis gaan, aldus Wim Kieft in De Telegraaf.

‘Als Weghorst daar niet mee kan leven, moet hij naar huis gaan’

De oud-voetballer schrijft: “Genieten was het van het staaltje ‘overacting’ van Wout Weghorst na afloop in De Kuip. Terwijl hij een minuut na zijn komst als invaller voor Brian Brobbey op de goede plaats stond om bijna traditioneel z’n doelpuntje mee te pikken. Wout stond erbij alsof hem groot onrecht was aangedaan. Koeman had hem laten weten dat hij niet in aanmerking kwam voor een basisplaats in Oranje op het EK in Duitsland. Voor niemand anders dan voor Weghorst een verrassing en het einde van de wereld.”

Kieft vindt dat Weghorst blij moet zijn dat Koeman duidelijk is… “Dan weet je waar je aan toe bent. Rinus Michels liet je in onze tijd altijd in het ongewisse. Weghorst weet nu in welke rol hij zich moet schikken. En als hij daar niet mee kan leven, moet-ie naar huis gaan.”

Louis van Gaal

“In zijn tijd als bondscoach was Louis van Gaal ook van dergelijke duidelijkheid”, weet de vaste tafelgast van Veronica Offside nog. “Iedereen bij Oranje vermoedde een zwaar gesprek toen hij in een persoonlijk onderhoud met Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar zou kiezen voor de eerste spits van Oranje op het WK 2014 in Brazilië. Een halve minuut later stonden die twee buiten. ’Tegen Klaas-Jan: ik heb hier twee spitsen zitten die willen spelen, maar jij wordt het niet omdat Robin beter is. Wil je mee naar Brazilië prima, wil je niet mee ook prima. Klaas-Jan ging natuurlijk gewoon mee.”

Lees ook SoccerNews’ vraag-antwoordgesprek met Wout Weghorst!

Ben jij het hiermee eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
1166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie