Weghorst reageert op reserverol: “Ik hoopte op meer”

Foto: Weghorst reageert op reserverol: “Ik hoopte op meer”

Wout Weghorst heeft van bondscoach Ronald Koeman te horen gekregen dat hij geen eerste spits zal zijn tijdens het EK. Uiteraard was dat een teleurstelling voor de aanvaller van Hoffenheim, maar hij laat zich niet uit het veld slaan. “Ik wil bewijzen dat ik de nummer negen van Oranje ben”, vertelt de 32-voudig international aan SoccerNews.

Interview met Wout Weghorst na Nederland – Canada

Hij stond nog geen minuut in het veld of Wout Weghorst had zijn doelpunt tegen Canada al binnen. De 31-jarige spits scoorde bij de eerste mogelijkheid en nam daarna de bal mee naar de middenstip om meteen weer te jagen op de volgende goal. “Het was mijn eerste balcontact. Beter kon niet. Ik wilde daarna zo snel mogelijk door. De energie erin houden en dat lekkere gevoel vasthouden. Ik ben enorm gretig.”

Weghorst greep elke minuut aan om zichzelf aan de bondscoach te laten zien. Want hoewel hij met rugnummer negen het veld in kwam, is hij voor Koeman niet de eerste optie voor de spitspositie. “Nee, het is duidelijk hoe de trainer mijn rol ziet. Net zoals vandaag eigenlijk. Hij ziet Memphis als zijn eerste spits. Die heeft natuurlijk veel waarde gehad voor ons”, beseft Weghorst. Maar hij gaat de concurrentiestrijd niet uit de weg. “Het is aan mij om te zorgen dat ik de nummer negen ga worden tijdens het toernooi. Ik zal er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.”

Teleurstellende boodschap

Met zijn doelpunt gaf Weghorst de beste reactie op het bericht dat hij reserve zal staan. Eerlijk gezegd moest hij de boodschap van Koeman wel even verwerken. Na een aantal belangrijke doelpunten in de EK-kwalificatie sloot Weghorst een basisplaats niet uit. “Het is best teleurstellend. Ik had op meer gehoopt. Zeker omdat ik de laatste tijd bij het Nederlands elftal goed heb gespeeld, doelpunten heb gemaakt en belangrijk ben geweest. Daarom was het een teleurstelling om het te horen. Maar uiteindelijk moet ik mijzelf zo goed mogelijk schikken in mijn rol en zorgen dat ik het ongelijk ga bewijzen.”

Tijdens het afgelopen WK liet Weghorst met twee goals tegen Argentinië zien ook als invaller belangrijk te kunnen zijn. Dat scenario hoopt de spits, nog altijd contractspeler van Burnley, op het EK te herhalen. “Het WK was een hoogtepunt. We hadden voor mijn gevoel nog succesvoller kunnen zijn. Daar gaan we deze zomer op het EK weer voor. Ik wil het maximale eruit halen. Dat probeer ik mijn hele carrière al te doen en dat zal deze zomer niet anders zijn.”

Verdient Weghorst een basisplaats?

  • Ja
  • Nee
182+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie