‘Daley Blind-drama in de maak’

Foto: ‘Daley Blind-drama in de maak’

Daley Blind is nog altijd belangrijk voor zijn club Ajax én het Nederlands elftal, maar de multifunctionele voetballer is toch al weer 31 jaar oud en Wim Kieft merkt in zijn column in De Telegraaf op dat het allemaal nét wat minder wordt bij hem.

En dat komt ook tot uiting in de manier hoe de Ajacied zich opstelt, aldus de oud-voetballer. “Het is iets tegenwoordig met al die houdinkjes”, schrijft hij. “Zo moet je het gedrag van sommigen zien. Van Louis van Gaal ben je wel wat gewend, hoewel je z’n gedrag zeker niet per definitie goed hoeft te praten. Maar dat Daley Blind zich hooghartig gedraagt en de media de oren wast… Dat hoort niet bij Blind. Zo steekt hij niet in elkaar.”

In 2018 koos de verdediger annex middenvelder voor een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA, waarna hij een geweldig seizoen draaide met Ajax. De Amsterdammers pakten het kampioenschap en werden ternauwernood uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League door Tottenham Hotspur… “Maar sindsdien wordt het allemaal iets minder, wordt Blind een jaartje ouder, 31 inmiddels en ziet hij jongens om zich heen, die zijn favoriete posities in het elftal innemen. Centraal achterin is Blind bij Ajax zijn plaats kwijtgeraakt aan de Argentijn Lisandro Martínez en op het middenveld kiest trainer Erik ten Hag tegenwoordig voor de Mexicaan Edson Álvarez om de verdedigende balans te bewaken, terwijl Ryan Gravenberch voor de offensieve impuls moet zorgen.”

Alleen de linksbackpositie blijft over… Kieft vraagt zich af: “Hoelang houdt hij het op die positie nog vol? Tegen FC Utrecht keerde Nicolás Tagliafico terug in de basis en belandde Blind al op de bank.” De voormalige spits van Ajax, PSV en het Italiaanse Pisa verwacht dat deze trend zich doorzet: “Blind is een slimme jongen en die voelt dit op zijn klompen aan. Het glipt langzaam uit zijn handen. Voor zijn positie bij het Nederlands elftal geldt in feite hetzelfde. Staat er een goede linksachter op, dan zijn ook daar alle plaatsen in het elftal vergeven. Het is een natuurlijk proces en daar zal de frustratie bij Blind vandaan komen. Weliswaar begrijpelijk, maar zo’n houding, dat hautaine, daar moet Blind ver van blijven. Dat past hem niet.”

Ben jij het met Kieft eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
1557+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie