‘Daarmee zou Ajax een vernietigend signaal afgeven aan de achterban’

Foto: ‘Daarmee zou Ajax een vernietigend signaal afgeven aan de achterban’

Ondanks de roep van vier (interim-)trainers om een kwaliteitsimpuls in de selectie van Ajax tijdens de winterstop hoeven we geen spektakel van de Amsterdammers te verwachten op de transfermarkt. Dat schrijft Voetbal International.

‘De tijden dat de bomen tot de hemel reikten in Amsterdam zijn voorbij’

“Een scenario als afgelopen zomer met een stoet aan nieuwe spelers, is sowieso uitgesloten. In eerste plaats vanwege de financiële situatie. De tijden dat de bomen tot de hemel reikten in Amsterdam zijn voorbij. Natuurlijk is er een buffer, maar de club wil leren van de fouten uit het verleden en gaat in januari niet strooien met tientallen miljoenen. Daarmee zou Ajax een vernietigend signaal afgeven aan de achterban.”

De Ajax-leiding moet volgens VI ‘creatief zijn door middel van huurconstructies met een eventuele optie tot koop in de zomer’. De prioriteit ligt op de 6-positie. “Een speler met leiderschapskwaliteiten die de balans in het elftal kan herstellen. Pierre-Emil Højbjerg heeft alles wat Ajax zoekt, maar lijkt onhaalbaar. Financieel en sportief kunnen de Amsterdammers momenteel niet wedijveren met clubs als Juventus en Atlético Madrid.”

‘Het liefst had De Lang al beet gehad’

De naam van Marten de Roon viel ook al. “Het liefst had De Lang al beet gehad, maar inmiddels is wel duidelijk dat het geen eenvoudige klus wordt om een financieel verantwoorde keuze te maken die de club ook op de lange termijn verder helpt. Ook voor de achterhoede en rechtsbuitenpositie is Ajax op zoek naar versterking, maar de kans is groot dat die beslissingen naar de zomer worden getild.”

Heb jij vertrouwen in De Lang?

  • Ja
  • Nee..
741+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie