CL-finalist Dumfries geniet: ‘Trainer gaf mij één belangrijke taak’

Foto: CL-finalist Dumfries geniet: ‘Trainer gaf mij één belangrijke taak’

Denzel Dumfries bereikte dinsdagavond met Internazionale ten koste van AC Milan de finale van de Champions League. De Oranje-international had na afloop van het duel dan ook een grote glimlach op zijn gezicht en hoopt in Instanbul de kroon te kunnen zetten op een fantastisch Champions League-seizoen.

Dumfries gaat voor absolute hoofdprijs

“Toen ik bij Barendrecht zat wist ik dit natuurlijk nog niet, maar het is iets waar ik altijd hard voor gewerkt heb”, vertelde Dumfries met een glimlach tegenover RTL 7. “Het is fantastisch dat je op dit niveau mag acteren en nu gaan we er natuurlijk ook naar toe om te winnen. Daarvoor gaan we naar Istanbul.”

Inter was over twee wedstrijden te sterk voor stadsgenoot AC Milan en ook sterspeler Rafael Leão werd vakkundig uitgeschakeld door Dumfries. “Als hij straks naar zijn auto loopt heb je kans dat ik hem nog volg”, grapte de vleugelverdediger. Hij is natuurlijk belangrijk voor hun, dus aan mij de taak om hem onschadelijk te maken. Ik moest min of meer altijd bij hem blijven van de trainer.”

Gecontroleerd Inter

De Nerazzurri had na de eerste wedstrijd al een riante uitgangspositie met een 0-2 overwinning op zak. Volgens Dumfries was het dan ook niet noodzakelijk dat zijn ploeg in eigen huis vol op de aanval ging spelen. “We moesten vandaag gecontroleerd spelen. Mijn eerste taak is natuurlijk verdedigen. Met zo’n wedstrijd als vandaag moet je het spel ook lezen en in Italië leer je dat wel echt heel goed. Zo’n wedstrijd dood maken. De sfeer in het stadion geniet je ook van, dan word je door de fans echt omhoog gebracht.”

Denk jij dat Inter de Champions League gaat winnen?

  • Ja
  • Nee
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie