Chelsea doet uitstekende zaken in Salzburg

Chelsea heeft dinsdagavond uitstekende zaken gedaan in de groepsfase van de Champions League. De Londenaren boekten een 1-2 overwinning bij RB Salzburg en blijven daarmee fier aan kop in Groep E.

Chelsea begon de avond met zeven punten uit vier wedstrijden. Een mooie uitgangspositie, maar het gat met Salzburg (twee punten), AC Milan en Dinamo Zagreb (allebei drie punten) was gering te noemen. Het elftal van manager Graham Potter, die opnieuw geen basisplaats in petto had voor Hakim Ziyech, wist derhalve dat het een goed resultaat nodig had in Oostenrijk.

Potter zag Chelsea een uitstekende eerste helft afwerken in Salzburg. Mateo Kovacic schoot de Premier League-formatie naar een 0-1 voorsprong vanaf een meter of zestien en daarna was het wachten eigenlijk op de genadeslag. Pierre-Emerick Aubameyang kreeg daarvoor de beste mogelijkheden, maar de spits van Chelsea stuitte telkens op doelman Philipp Köhn.

Salzburg ontsnapte voor rust aan een grotere achterstand en wist in de tweede helft zowaar op gelijke hoogte te komen. Junior Adamu bracht de Oostenrijkers weer langszij. Met een gelijkspel zou de spanning in Groep E groot blijven, maar Chelsea ging er alsnog met de zege vandoor. Kai Havertz schoot de bal op fraaie wijze, via de onderkant van de lat, achter Köhn: 1-2.

Groep G: Sevilla blijft in de race

In Groep G werd er eveneens bij één wedstrijd afgetrapt om 18:45 uur. Sevilla mocht het in eigen stadion opnemen tegen een opvallend jong FC Kopenhagen. De Deense topclub hield lange tijd stand in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, maar in de 61ste minuut maakte Youssef En Nesyri dan toch het verschil in Spaans voordeel. Isco en Gonzalo Montiel zorgden vlak voor tijd nog voor een 3-0 eindstand.

Met vijf punten doet Sevilla weer helemaal mee in de strijd om overwintering in de Champions League. De Spanjaarden moeten hopen dat Manchester City later op de avond wint bij Borussia Dortmund, waardoor het op de laatste speeldag van de groepsfase de kans krijgt om de achterstand van twee punten weg te poetsen.