Bruma over Oranje-tijd: “Een overgangsfase, dat merkte je aan alles”

Foto: Bruma over Oranje-tijd: “Een overgangsfase, dat merkte je aan alles”

Jeffrey Bruma heeft met 25 interlands voor Oranje een zeer respectabele inbreng gehad bij de nationale ploeg. De verdediger van sc Heerenveen beseft echter dat het Nederlands elftal destijds in een overgangsfase zat.

“De meeste interlands die ik gespeeld heb waren in een fase dat het niet zo lekker liep bij Oranje”, zei Bruma in gesprek met Voetbal International. “De kwalificatiereeksen voor het EK van 2016 en WK van 2018 mislukten. Je merkte aan alles dat we in een overgangsfase zaten van een oude naar een nieuwe generatie.”

“Het was heel erg zoeken”, zei Bruma. “Welke oudere jongens blijven er nog over en welke nieuwe jongens komen erbij? Daardoor had je ook een jonge en een oude groep in de selectie, terwijl als ik nu naar Oranje kijk, ik één groot geheel zie. Dat was toen niet altijd zo, het moest allemaal nog vorm krijgen.”

“Behoorlijk aantal duels”

Toch kijkt Bruma met een positief gevoel terug op zijn interlandcarrière. “Het is toch een behoorlijk aantal duels dat ik gespeeld heb, hoewel het er ook nog meer hadden mogen zijn. Een eindtoernooi had ik natuurlijk ook graag een keer meegemaakt. Achteraf ben ik er in 2010 nog het dichtst bij geweest, als speler van HSV zat ik bij de voorselectie. Toen was ik pas twintig.”

Wint Nederland van Kroatië in de Nations League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Goede international geweest?

  • Zeker wel
  • Nee, kwam tekort
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie