‘Brobbey kon naar Manchester United, Ajax zat dwars’

Foto: ‘Brobbey kon naar Manchester United, Ajax zat dwars’

De Duitse transferjournalist Florian Plettenberg heeft bij Sky Sports laten weten dat Manchester United een serieuze poging heeft gewaagd om Brian Brobbey en Joshua Zirkzee binnen te halen. Beide spelers bleken echter onhaalbaar te zijn.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Brobbey tegengehouden door Ajax

Erik ten Hag is in de transferwinter op zoek naar extra kwaliteiten in de aanval en gaf bij het clubbestuur aan zeer gecharmeerd te zijn van Brobbey. De centrumspits verkeert momenteel in een uitstekende vorm bij Ajax. Bovendien werkte Ten Hag in het verleden met de Nederlander samen en weet hij wat hij aan hem heeft.

De Engelse grootmacht belde dan ook om te onderzoeken of een snelle overstap mogelijk zou zijn. De Amsterdammers bleken echter niet bereid te zijn om mee te werken aan een transfer. Het valt echter niet uit te sluiten dat Manchester United aankomende zomer terugkeert om een nieuwe poging te ondernemen.

Ook Zirkzee kon naar Manchester United

Brobbey was niet de enige spits die op het lijstje van Ten Hag stond. Volgens de sportjournalist was Zirkzee eveneens in beeld om een transfer te maken. De aanvaller stond in het verleden onder contract bij Bayern München, waar hij nooit een vaste waarde werd in het eerste team, maar heeft intussen zijn draai gevonden bij Bologna.

Ook de Italianen wilden hem echter niet tijdens het seizoen laten gaan, waardoor deze overstap niet van de grond af kwam. Aangezien hij in zijn contract een afkoopclausule van 40 miljoen euro heeft staan, kan Zirkzee in de zomer alsnog een interessante target zijn, zeker als Ten Hag dan nog hoofdtrainer van Manchester United is.

Is Brobbey al van het niveau Manchester United?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
548+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie