Bosz ziet duidelijk PSV-signaal: “Hij kan er wel om lachen…”

Foto: Bosz ziet duidelijk PSV-signaal: “Hij kan er wel om lachen…”

PSV is met zestien zeges op rij bezig aan een unieke serie in de Eredivisie. Het oude record, dat nog op naam staat van Guus Hiddink, staat op het punt om verbroken te worden. Trainer Peter Bosz heeft het gevoel dat zijn ploeg dat record kan breken. Daarvoor moeten Excelsior en FC Utrecht in de eerstvolgende competitiewedstrijden verslagen worden.

PSV kan uniek record verbreken

“Het is ook echt uniek”, vertelt Bosz tegenover Voetbal International over de huidige serie van PSV. “Het is pas de tweede keer dat het een team is gelukt om zestien wedstrijden achter elkaar te winnen. Het moet dan niet bij zeventien afgelopen zijn, mochten we dat halen. En dan ook niet bij achttien, et cetera, et cetera… “

Volgens Bosz zit er dan ook absoluut nog meer in het vat. “Bij deze groep heb ik wel het gevoel dat als ze zo geconcentreerd zijn in die eerste wedstrijden, ze het ook door kunnen zetten. Het betekent twee dingen: ze kunnen de concentratie opbrengen en ze hebben de kwaliteiten om te winnen. Ja, dan moeten we kijken hoe ver we komen.” Het record staat nog op naam van Hiddink en dateert uit het seizoen 1987/1988. Bosz sprak er al eens over met de gestopte oefenmeester. “Hij kan er wel om lachen en vindt het geweldig als het lukt. Guus Hiddink heeft lang genoeg van dat record kunnen genieten, haha. Het zou wel heel egoïstisch van hem zijn het ons nu niet te gunnen.”

Bosz vol vertrouwen

Toch weet Bosz ook dat PSV niet zo maar even wint van Excelsior en FC Utrecht. “Wel mooi dit. Een van de best presterende ploegen in thuiswedstrijden afgelopen jaar was FC Twente. Excelsior kwam langs, het werd 0-2, zij krijgen een rode kaart en die wedstrijd kantelt. Dus zo makkelijk als je het schetst, is het niet.” Desondanks blaakt de oefenmeester wel van het zelfvertrouwen. “De eerste maanden is het wel gelijk boem, allemaal mooie wedstrijden. Ach man, daar heb ik zo veel zin in. Maar iedereen bij ons. Dat merk je gewoon. De jongens hebben allemaal zin om weer lekker te beginnen. Onze start zal heel belangrijk zijn. We ontnemen misschien wat vertrouwen bij de concurrentie door direct goed te starten en weer wedstrijden te winnen. Ook voor ons eigen gevoel, en dat gasten zoals jullie niet kunnen schrijven dat de winterstop de flow heeft doorbroken. Er zijn veel redenen om direct weer goed te beginnen. Maar ik heb tijdens het trainingskamp gezien dat we in oefeningen weer direct een heel hoog niveau halen. Dus de signalen zijn goed.”

Denk jij dat PSV het record van meeste zeges op rij gaat breken?

  • Ja
  • Nee
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:05
19+
‘Ajax moet verdediger terughalen naar Amsterdam’
13:49
4086+
Verrassende transfer voor Borna Sosa?
13:34
63+
Vermoedelijke opstellingen PSV en PEC Zwolle: Bosz wijzigt eenmaal
13:20
227+
Vermoedelijke opstelling Ajax tegen AZ: meerdere vraagtekens
13:02
134+
NEC-uitblinker Dirk Proper naar Eredivisie-topclub?
12:47
110+
‘Feyenoord-revelatie niet in Oranje’: “Gebaseerd op verleden”
12:31
127+
Documentaire Noa Lang maakt veel los: “Bron van ergernis, dat jochie”
12:18
243+
BN’er walgt van Vandaag Inside na kritiek: “F*ck them”
12:00
376+
De Ligt en Ajax moeten weer bij elkaar komen
11:45
0+
‘Varane krijgt niet te weigeren aanbod uit Saudi-Arabië’
11:27
77+
Zirkzee-mania in Bologna: ‘Zelfs de politie wil iets van je hebben’
10:58
82+
De Wit adviseert talenten: “Laat het eerst zien bij je club”
10:41
217+
‘Sterkhouder Bayern München moet 50 miljoen kosten’
10:23
71+
Xavi Simons is ‘de perfecte speler’ voor Leipzig
10:00
125+
Taylor en Ajax-fans, RUSTAAGH! | Raad van Aad #36
09:45
269+
‘Wijndal teleurgesteld in werkwijze Mislintat’
09:30
148+
Mossou over Ajax in Europa: “De verpletterende schoonheid van dom toeval”
09:15
301+
‘Bezem door selectie Manchester United’
08:51
287+
Lang over tijd bij Ajax: “Mijn verstand zei me dat ik weg moest”
08:35
110+
Bazoer blij dat hij is gebleven: “Heerlijk om weer elke week te spelen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie