‘Borussia Dortmund haalt volgende Nederlander binnen’

Foto: ‘Borussia Dortmund haalt volgende Nederlander binnen’

Borussia Dortmund heeft met Donyell Malen, Prince Aning en Julian Rijkhoff al drie Nederlanders in de selectie zitten. Met Ian Maatsen komt daar snel een volgende bij, zo meldt Voetbal International.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Maatsen bij Chelsea op dood spoor

De Duitsers zijn al een tijdlang met Chelsea in onderhandeling over de komst van Maatsen. De linksback is bij de Londenaren op een dood spoor beland. Hoewel hij in de voorbereiding nog een uitstekende indruk achterliet, wist hij de technische staf niet te overtuigen om hem in de Premier League eveneens op te stellen.

Om speelminuten op te doen, wilde hij dolgraag deze winter vertrekken. Verschillende clubs uit de Engelse competitie toonden interesse, maar daarin had Maatsen gevoelsmatig al genoeg ervaring opgedaan. De voorbije jaren speelde hij onder meer op huurbasis voor Charlton Athletic en Burnley, waar hij veel indruk maakte.

Contractonderhandelingen met Borussia Dortmund

De voorbije weken maakte Borussia Dortmund een stap naar voren. De nummer 5 van de Bundesliga is zeer gecharmeerd van de kwaliteiten van Maatsen en deed tijdens de onderhandelingen een poging om hem voor een half jaar te huren, met de optie om hem komende zomer voor een afgesproken bedrag te kopen.

Daar wilde Chelsea niet aan, waarmee het laat zien dat het nog altijd potentie in de Nederlander ziet. Naar verluidt vertrekt hij zo goed als zeker voor een half jaar naar de Duitse club om ervaring op te doen, zodat Chelsea komende zomer de balans kan opmaken. Voor Maatsen wacht in februari een bijzondere ontmoeting, want dan gaat zijn nieuwe werkgever op bezoek bij zijn oude club PSV.

Maakt Maatsen de juiste stap?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie