Boëtius terug na tumor: “Er zijn altijd mensen die het slechter hebben dan ik”

Foto: Boëtius terug na tumor: “Er zijn altijd mensen die het slechter hebben dan ik”

Jean-Paul Boëtius mag inmiddels weer aan zijn rentree op het voetbalveld denken nadat hij is hersteld van zijn teelbalkanker. Omdat er geen chemotherapie nodig was, duurde het revalideren relatief kort voor de speler van Hertha BSC.

25 dagen na zijn diagnose trainde Boëtius al weer mee, de knop is nu om. “Ik ben niet iemand die blijft hangen in het verleden. Ik ga gewoon door, of een bericht nu negatief of positief is. We kunnen over zoveel dingen klagen, maar er zijn altijd mensen die het slechter hebben dan ik. Vooral als voetballer”, vertelt de oud-Feyenoorder aan BILD.

Hertha staat momenteel vijftiende in de Bundesliga. “De stemming is goed, we kunnen goed met elkaar opschieten. In het trainingskamp voelt het echt als een familie. Natuurlijk staan we laag op de ranglijst, we horen daar niet thuis. Maar ik heb nog nooit iets over een degradatiestrijd gehoord in de kleedkamer. Ik denk ook niet dat dit een probleem zal zijn dit seizoen.”

Verbeterpunten

Hij ziet wel nog voldoende verbeterpunten voor zijn Berlijnse werkgever. “We moeten nog doelgerichter te werk gaan. Het is mooi dat we de bal twintig keer achter elkaar kunnen rondspelen, maar we scoren niet als we dat op onze eigen helft doen.” Gescoord heeft hij dit seizoen nog niet. “Ik moet mezelf ook verbeteren.”

Bochum
Hertha Berlin
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 januari 2023 05:34.

Boëtius is wereldsubtop

  • Eens
  • Oneens
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie