Blind zet deur open voor terugkeer naar Ajax

Foto: Blind zet deur open voor terugkeer naar Ajax

Daley Blind sluit een terugkeer bij Ajax als speler zeker niet uit. De verdediger van Girona vertrok door de achterdeur uit Amsterdam, maar is er naar eigen zeggen nog niet klaar.

Amsterdams hoofdstuk niet afgesloten voor vertrokken verdediger

Blind heeft nog geen officieel uitzwaai gehad bij de club waar het voor hem allemaal begon en waar hij vele successen beleefde. “Ik heb er met Ajax over gesproken, maar er is nog geen datum”, zei de Oranje-international tegenover Ajax Life. “Het kwam nog niet uit met de wedstrijd- en reisschema’s. Er zijn nog meer spelers die geen afscheid hebben gehad, maar dat wel verdienen. Een afscheid voelt wel alsof het definitief klaar is. Voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar bij Ajax, als voetballer.”

“Moeilijk afscheid te nemen van Ajax”

“Als ik fit genoeg blijf, kan ik nog van waarde zijn”, vervolgde de 33-jarige linkspoot. “Zolang ik op het veld sta, vind ik het moeilijk afscheid te nemen van Ajax. Hier heb ik het met mijn vader, maar vooral mijn vrouw vaak over. Soms maak ik een grapje: stel dat ik over een maand afscheid neem en in de zomer terugkeer? Dat zou ook gek zijn. Ooit keer ik terug bij Ajax. Wie weet als voetballer, maar zeker na mijn carrière als voetballer.”

Blind vertrok een jaar geleden, door een geschil met toenmalig trainer Alfred Schreuder. De Amsterdammer maakte de move naar Bayern München, waar hij nauwelijks aan spelen kwam. Afgelopen zomer trok Blind naar Girona, dat momenteel de verrassende koploper in Spanje is. De ervaren verdediger heeft een vaste basisplaats en is een van de sterkhouders van het elftal.

Moet Ajax Blind terughalen (als voetballer)?

  • Ja, het liefst zo snel mogelijk!
  • Nee, niet doen
900+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie