Blind laakt Ajax: “In mijn geval nooit”

Foto: Blind laakt Ajax: “In mijn geval nooit”

Danny Blind heeft nog altijd moeite met de transfer van Lucas Ocampos naar Ajax. De Amsterdamse club leek twintig miljoen euro neer te tellen voor de Argentijnse aanvaller, maar de raad van commissarissen greep in. Uiteindelijk stond Sevilla een weinig succesvolle huurdeal toe.

Ocampos-plan zorgt voor grote verbazing

In het Ziggo Sport-programma Voetbal Café spreekt Blind schande van de kwestie rond Ocampos. De oud-commisaris legt uit: “Een geval Ocampos, die al in Amsterdam zit met zijn hele entourage en waar de rvc niets van af weet, terwijl het om een aankoop van twintig miljoen gaat en alles vanaf één miljoen langs de rvc moet, had in mijn geval nooit kunnen gebeuren.”

“Als Marc (Overmars, red.) dat tegen mij had verteld, dan had ik gezegd: dat gaat echt niet langs de rvc kunnen komen”, aldus Blind, die zelf altijd op de hoogte was. “Ik had de technische portefeuille en dronk gemiddeld twee keer per week een kop koffie met Marc. Dat is ook handig, want zo blijf je altijd goed op de hoogte. Als er niks is, drinken we één kopje koffie. Als er meer is, dan drinken we er een paar meer.”

Volgens Blind is een rvc-functie vooral een erebaan. Toch kan hij best leven met een financiële vergoeding voor commissarissen. “Ik vind, al is het symbolisch, dat er wel iets tegenover moet staan. Ik heb zelf bij Ajax gezegd: geef vijftienduizend euro en ik geef het aan een goed doel of de jeugdopleiding. Je hebt een bepaalde aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid en bij een beursgenoteerd bedrijf hoort daar een vergoeding bij.”

Wint Ajax met 2-1 van AZ?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Blind gelijk?

  • Ja
  • Nee
418+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie