‘Bizar Sven Mislintat-nieuws’

Foto: ‘Bizar Sven Mislintat-nieuws’

Sven Mislintat werd met pek en veren weggestuurd als directeur voetbalzaken van Ajax, maar de kans is groot dat hij binnen afzienbare tijd een ander prominent baantje in de wacht sleept. Volgens Kicker wordt binnenkort bekend dat hij de nieuwe technisch directeur (of zoals zij het noemen: CEO Sport) van Borussia Dortmund wordt.

‘Sven Mislintat binnenkort aangesteld bij Borussia Dortmund’

Het bovengenoemde magazine stelt dat de definitieve beslissing rond de paasdagen genomen wordt, volgende week dus. In het Signal Iduna Park wil men namelijk vroeg klaar zijn voor het aankomende Bundesliga-seizoen, waarbij alle posities gevuld zijn.

Mislintats ‘schimmige’ vertrek uit de Johan Cruijff ArenA is geen probleem voor Borussia Dortmund, aldus Kicker. Ajax stelde weliswaar een onderzoek in naar onregelmatigheden rond de transfer van Borna Sosa van VfB Stuttgart naar Amsterdam, maar de bron stelt dat er niets is gevonden wat niet door de beugel kan, waardoor BVB hem ‘gewoon’ in de arm kan nemen.

Diamantenauge

Mislintat gaf voorafgaand aan het huidige seizoen ongelooflijk veel geld uit aan onder meer Josip Sutalo, Sosa, Benjamin Tahirovic, Forbs en Chuba Akpom, die echter stuk voor stuk flink tegenvallen bij Ajax. Dat ├ęn de slechte werkrelatie met oefenmeester Maurice Steijn kostte de Duitser de kop. In Dortmund bewaart men desondanks goede herinneringen aan een eerdere samenwerking met ‘Diamantenauge’, die onder meer Jadon Sancho, Shinji Kagawa en Pierre-Emerick Aubameyang ontdekte voor de Bundesliga-topclub. Zijn oog voor jong talent is ook de belangrijkste reden voor BVB om opnieuw met hem in zee te gaan…

Gaat hij het goed doen?

  • Dat kan ik me niet voorstellen
  • Ik denk het wel
341+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie