Beter Barcelona krijgt met gelijkspel in Napoli te weinig

Foto: Beter Barcelona krijgt met gelijkspel in Napoli te weinig

Napoli en FC Barcelona hebben de heenwedstrijd van in de achtste finale van Champions League 1-1 gelijk gespeeld tegen elkaar. De bezoekers waren lange tijd de sterkste en kwamen terecht voor. De Italianen maakten vervolgens tegen de verhouding in nog gelijk.

Barcelona speelt met 1-1 gelijk bij Napoli

Napoli en Barcelona was het affiche tussen de huidige landskampioenen van Italië en Spanje, maar dit seizoen gaat het beide ploegen heel wat minder goed af. Barça staat derde in LaLiga op behoorlijke afstand van koploper Real Madrid. De Napolitanen maken het in de Serie A nog een stuk bonter, en vertoeven slechts op de negende positie. Het vertrouwen is broos bij de thuisploeg, maar in de Champions League kunnen ze het nodige rechtzetten. Bij de bezoekers stond Frenkie de Jong gewoon in de basis. Hij maakte zich in aanloop naar deze wedstrijd nog boos op journalisten, die volgens hem leugens over zijn toekomst de wereld inslingerden.

In de beginfase was het vooral Barcelona dat de klok sloeg. De Catalanen creëerden de nodige kansen, waarbij de grootste was voor Robert Lewandowski. De Poolse spits stuitte echter op doelman Alex Meret. Daarnaast sprongen ook Lamine Yamal en Ilkay Gündogan niet zorgvuldig om met de geboden mogelijkheden. De Jong kreeg nog geel door een overtreding op het middenveld. Napoli kon offensief weinig uitrichting en mocht zich tevreden stellen met de 0-0 die lang op het bord bleef staan.

Langverwachte voorsprong

Na nog een aantal gemiste kansen was het na een uur spelen dan toch raak. Lewandowski werd bereikt, die zich handig manoeuvreerde tussen een aantal Italiaanse verdedigers. De topschutter vond een gaatje en mikte strak raak: 0-1.

Daar was dan eindelijk de meer dan verdiende voorsprong van de Blaugrana. De gastheren werden door de achterstand wel gedwongen om in actie te komen. Het kon lange tijd geen fatsoenlijke aanval op de mat leggen, maar in de 75ste viel dan toch de 1-1.

Napoli leeft nog op

Frank Anguissa speelde Victor Osimhen in, die kinderlijk afrekende met de vallende Iñigo Martínez. Voor de Nigeriaanse topspits was het vervolgens een goed kunstje om af te rekenen met Marc-André ter Stegen. Osminhen werd direct hierna gewisseld door de nieuwe trainer.

Plots vonden de Napolitanen de energie om voor meer te gaan, terwijl Barça achteruit werd gedrukt. Giovanni Simeone (twee keer) en Anguissa hoopten de winnende treffer nog te kunnen maken, maar dat zou veel te veel van het goede geweest zijn. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Gündogan nog een opgelegde schietkans, maar de inzet van de Duitser ging maar net naast.

Scoreverloop: 0-1 (60′) R.Lewandowski, 1-1 (75′) V.Osimhen

Gaat Barça de klus thuis klaren?

  • Zeker
  • Denk van niet
73+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie