‘Nachtmerrie Frenkie de Jong na tirade’

Foto: ‘Nachtmerrie Frenkie de Jong na tirade’

Frenkie de Jong stak gisteren een tirade af in de richting van de Spaanse sportpers, die wat hem betreft ‘moeten stoppen met dingen verzinnen’. Het is echter de vraag of de desbetreffende journalisten, van media als El Mundo Deportivo en SPORT, de verhalen over de toekomst van de middenvelder bij FC Barcelona daadwerkelijk ‘uit hun dikke duim zuigen’.

Wordt Frenkie de Jong gepiepeld door FC Barcelona?

“De laatste tijd ben ik een beetje geïrriteerd, een beetje boos over wat de pers schrijft”, begon de international van het Nederlands elftal op de persconferentie in aanloop naar het duel met Napoli in de Champions League van gisteravond (1-1). “Er komen veel dingen naar buiten die niet waar zijn. Ik kan het niet begrijpen. Ze zeggen dingen die niet waar zijn, die verzonnen zijn.”

Hij vervolgde: “Als iemand van de pers vindt dat ik slecht speel, dat maakt niet uit, want iedereen mag zijn mening hebben. Maar de leugens… Dat moet veranderen. Je kunt geen dingen schrijven die niet waar zijn. Ik vind het onbegrijpelijk dat je je niet schaamt om dat te schrijven.” De Jong voegde daar nog fijntjes aan toe: “Je praat veel over mijn contract, over mijn salaris. Het zijn een hoop nonsens en leugens. Je zegt dat ik ongeveer 40 miljoen euro per jaar verdien. Dat is heel ver verwijderd van de realiteit. Ze hebben een verhaal verzonnen. Het is niet waar…”

Herhaling van zetten

Het zou natuurlijk kunnen dat de verhalen over het persoontje van De Jong bedacht worden ‘om krantjes te verkopen’, maar er is nog een andere optie. Anderhalf jaar geleden kwam de middenvelder immers al hardhandig in aanraking met zijn werkgever, omdat er juist vanuit Barça (al dan niet kloppende) informatie over hem gelekt werd.

“Op een gegeven moment publiceerde een krant dingen uit mijn contract”, zei de Oranje-international een paar maanden later over de toenmalige strubbelingen. “Ik heb het niet gelekt en er was maar één andere partij die het contract ook had. Dus dat moest wel van de club komen. Dan denk je wel: dit is niet nodig. En opeens was er een brief met de vraag of mijn contract wel geldig was, omdat de vorige voorzitter Bartomeu dat niet meer had mogen afsluiten. Ik vond het irritant dat de club het deed, maar had er geen invloed op.”

Financiële sores

Mogelijk hebben we nu te maken met eenzelfde soort situatie. Wat De Jong ook verdient in het Camp Nou-stadion, het staat buiten kijf dat hij een van de bestbetaalde spelers is uit de selectie van trainer Xavi Hernández. Het staat óók buiten kijf dat Barcelona financiële problemen heeft én dat De Jong een pittige marktwaarde vertegenwoordigt. Een simpele optelsom is snel gemaakt.

Zit Barça achter deze verhalen?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
1223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:41
2+
‘Summerville is de beste vleugelaanvaller in de Championship’
15:35
24+
‘Arne Slot-shock bij grootmacht’
15:23
0+
AZ-keepster Femke Liefting met ambulance afgevoerd
14:48
78+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
25+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
23+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
66+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
188+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
193+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
181+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
92+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
337+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
705+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
228+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
341+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
116+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
31+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
29+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
170+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
270+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie