Bekritiseerde Ajacied oogst nu lof: “Ook al schiet hij een balletje de F-side op”

Foto: Bekritiseerde Ajacied oogst nu lof: “Ook al schiet hij een balletje de F-side op”

Borna Sosa heeft nog geen onuitwisbare indruk kunnen achterlaten bij Ajax, maar Hans Kraaij jr. breekt nu een lans voor de linksback. De verslaggever van ESPN vindt namelijk dat de Kroaat zondag een goede wedstrijd speelde tegen FC Utrecht.

Borna Sosa oogst lof in nieuw Ajax-systeem

Tegenover ESPN geeft Kraaij jr. aan dat het ook helpt dat Ajax nu in een systeem met wingbacks speelt. “Die slechte verdediger Sosa komt zo ook in zijn kracht, ook al schiet hij af en toe een balletje de F-side op.” Volgens de voetbalanalist kan de Kroaat meer dan menigeen denkt. “Maar hij heeft af en toe ook een gevoelvolle voorzet in zijn linkerbeen. Hij kan niet verdedigen, maar je kan mij niet vertellen dat hij in dit systeem een koekenbakker is.”

Volgens Kraaij jr. gaat het nieuwe systeem ook de aanval van Ajax beter uit de verf laten komen. “Daar komt bij dat in dit 3-4-2-1 systeem zo meteen Berghuis en Bergwijn als halve tienen in de rug van Brobbey komen te spelen. Ik zou dus gewoon aan dit systeem vasthouden. Ik krijg ook nog geen blosjes op mijn wangen, over een wedstrijd of tien gemeten, van Hlynsson.”

Ondanks dat het niet bij de huisstijl van Ajax past zou Kraaij voorlopig niet van het systeem afwijken. “Taylor, die zich na alle kritiek bewonderenswaardig heeft teruggeknokt, zou ik lekker naast Henderson zetten. Oftewel: Voorlopig lekker 3-4-2-1 blijven spelen, vloeken in de kerk mag in de Johan Cruijff Arena.”

Moet Sosa ook komend seizoen bij Ajax spelen?

  • Ja, houden
  • Nee, verkopen
387+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie