Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’

Foto: Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’

Bas Kuipers, aanvoerder van Go Ahead Eagles, beging eerder dit jaar een bijzondere carrièreswitch. Samen met zijn moeder Isa Maron schreef de linksachter een kinderboek genaamd ‘Het magische stadion’. Het boek is op 6 maart verschenen. In SN Meet van Soccernews.nl vertelt Kuipers over de totstandkoming van het prentenboek.

Bas Kuipers schrijft een kinderboek

Hard trainen, op het veld en in het krachthonk. Het is waarmee een profvoetballer zijn dagen vult, maar buiten het voetbal om is er natuurlijk ook ruimte voor vrijetijdsbesteding. Bas Kuipers besteedde zijn tijd nuttig en schreef, samen met zijn moeder, een kinderboek. Hoe kwam hij daarbij? “Het verhaal erachter is eigenlijk dat de Gemeente Deventer wil dat er meer kids gaan lezen. Zodoende zijn ze bij Go Ahead uitgekomen om te vragen: ‘Hey, zouden jullie daar iets in kunnen betekenen?'”

Bij Go Ahead loopt het project ‘Scoor een boek’ al langer. Dat is een project waarin spelers van de Eagles langsgaan bij kinderen om voor te lezen. “Toen dachten we: is het dan niet leuk om uit ons eigen boek voor te lezen?”, vertelt Kuipers aan Anouk Hoogendijk in SN Meet. “Misschien moet het boek over voetbal gaan, zodat het kinderen iets meer aanspreekt”, bedacht Kuipers samen met zijn moeder, schrijfster van beroep.

Het voetbalverhaal is niet autobiografisch, vertelt Kuipers. “Het is echt een fantasieverhaal. Er zit natuurlijk wel wat inspiratie in van voetballers en van de jeugdopleiding, over hoe dat ging. Verder is het wel echt een Harry Potter-achtige scène. Het is wel echt magisch”, vertelt de verdediger. Voor een deel twee komt Hoogendijk alvast met een suggestie. Bas Kuipers is namelijk familie van astronaut André Kuipers. “Misschien iets met voetbal op de maan?”, vraagt Hoogendijk. Kuipers lacht: “Er zitten wel wat elementen in ons boek over de ruimte. Je kan ook meehelpen bij het volgende boek als je wil?”, besluit hij lachend.

Go Ahead gaat Europa in.

  • Ja, dat denk ik wel.
  • Nee, ik denk het niet.
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie