Barça-icoon kraakt Golden Boy Bellingham: “Welke successen?”

Foto: Barça-icoon kraakt Golden Boy Bellingham: “Welke successen?”

Real Madrid-pareltje Jude Bellingham veroverde met een overweldigende meerderheid de Golden Boy-award. Hristo Stoichkov, icoon van rivaal FC Barcelona, was het totaal niet eens met die uitverkiezing. Hij wees daarbij op het gebrek aan gewonnen eremetaal met zijn clubs.

Stroichkov oneens met award Bellingham

“Je weet wat Dortmund en Real Madrid hebben gewonnen in 2023: niets”, begon de voormalig winnaar van de Ballon d’Or zijn relaas tegenover het Italiaanse Tuttosport. “Hij is net drie maanden bezig. En welke successen hebben al zijn doelpunten Real Madrid gebracht?”

Het gebrek aan prijzen vindt Stoichkov reden genoeg om de onderscheiding naar een ander talent te geven. “Je weet goed wat mijn vriend José Mourinho zou zeggen over prijzen… Zullen we het hebben over hoe Borussia Dortmund vorig seizoen de Bundesliga afsloot?”

Bayern-talent verdiende het

Dortmund verspeelde de landstitel op de laatste speeldag aan Bayern München. Daar loopt ook een groot talent rond, die aanspraak maakte op de award. “Bij Bayern bracht Thomas Tuchel Jamal Musiala in het veld, die in de slotfase de 2-3 maakte, terwijl Dortmund niet verder kwam dan 2-2. Adiós, titel op doelsaldo. Dan zou ik Musiala hebben beloond.”

Toch geeft de Bulgaar nog credits aan het Engelse wonderkind. “Bellingham is één van de grootste talenten ter wereld. Hij heeft veel klasse en doet veel goed. Ik zie hem als een mix tussen Michael Laudrup, Kaká en Paul Pogba. De toekomst is aan hem. Met Kylian Mbappé en Erling Haaland is hij in de race om de volgende Ballon d’Or te winnen.”

Goed gesproken?

  • Ja, prijzen moeten de doorslag geven
  • Nee, wat een onzin
160+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie