Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Balende’ Jans spreekt zich uit over ‘zwarte dag’ FC Twente

Foto: ‘Balende’ Jans spreekt zich uit over ‘zwarte dag’ FC Twente

FC Twente beleefde een dramatische zondag in Deventer. Niet alleen verloren de Tukkers met 2-0 van Go Ahead Eagles, ook de Twente-supporters lieten zich van hun slechtste kant zien. Ron Jans baalt dan ook stevig van het hele gebeuren.

De Twente-fans gingen los nadat ze geprovoceerd werden door de Eagles-supporters die vuurwerk richting het vak van de Tukkers gooiden. Vervolgens gooiden de Twente-supporters onder meer stoeltjes op het veld. Jans wilde de gemoederen nog wel bedaren, maar vertelde in gesprek met TC/Tubantia dat het weinig zin had. “Ik wil geen schuldigen aanwijzen, mensen mogen me niet aardig vinden, maar ik werd triest van de haat die ik zag.”

Volgens de oefenmeester zag hij al snel dat het geen zin had. “Dit was geen agressie meer, maar pure intimidatie. De spelers hadden dat ook dondersgoed door, die namen dat mee in de kleedkamer. Die vinden zoiets ook diep triest, maar moeten dan wachten, wachten en nog eens wachten, terwijl ze door willen voetballen. Dit heeft ons niet geholpen.”

Slecht gevoel

Twente ging met een 2-0 achterstand de kleedkamer in, maar wist dat na de onderbreking ook niet meer recht te zetten. Jans stelde het voor de wedstrijd al niet positief te hebben ingezien. “Ik ben normaal gesproken altijd optimistisch, maar deze week miste ik al het goede gevoel. Ik wist het vooraf gewoon niet. En dan helpt het ook niet dat er enkele belangrijke jongens niet bij zijn.”

De vertrekkende trainer zag dat maar één speler een voldoende halen. “We hebben ons nooit terug kunnen knokken in de wedstrijd. Ik heb maar één speler gezien die de rug rechtte en dat was Mees Hilgers. De rest was onvoldoende.”

Weet FC Twente te winnen bij PSV?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Twente nog bij de eerste drie eindigt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie