Avondje NAC met uitroepteken: “Beste gevoel wat er is”

Foto: Avondje NAC met uitroepteken: “Beste gevoel wat er is”

Jan van den Bergh liet zichzelf weer gelden tijdens de 6-2 overwinning van NAC Breda op Excelsior. De Belgische verdediger zette de trend van de afgelopen weken door en was betrokken bij veel doelpunten in de spectaculaire finalewedstrijd. Het spelen in een kolkend stadion op een Avondje NAC gaf hem vleugels. “Vanaf minuut één heb ik met kippenvel gespeeld.”

Interview Jan van den Bergh, verdediger NAC Breda

In de slotfase van de wedstrijd dribbelde Jan van den Bergh als een volleerd aanvaller de zestien van Excelsior in op zoek naar nog meer doelpunten. Hij passeerde meerdere verdedigers en gaf vervolgens de assist op de 5-2. “Ik houd ervan om af en toe een dribbel in te zetten. Het was mooi dat ik een teamgenoot vond om te scoren. We hadden het doel om de voorsprong zo ver mogelijk uit te breiden, dus we bleven tot het einde pushen”, vertelde hij na afloop aan SoccerNews.

Voor een verdediger is Van den Bergh de laatste weken opvallend vaak betrokken bij doelpunten van NAC. In de vijf play-off-wedstrijden gaf hij twee assists en scoorde hij twee keer. “Ik kan misschien een verzoek indienen bij de coach om aanvaller te worden, maar daar hebben we al goede spelers staan”, lacht hij. “Het is een paar weken geleden begonnen, ook door mijn verre inworpen. Het is fijn om impact te maken en statistieken op je naam te zetten.”

Kippenvel door publiek

Zijn goede cijfers in zijn eerste jaar bij NAC zorgen ervoor dat de 29-jarige Belg populair is bij de achterban. Tegen Excelsior werd hij twee keer toegezongen vanaf de tribunes. “Ik probeer de mentaliteit te brengen die ze graag zien. Het is genieten om hier te spelen en de steun van de fans te voelen. Dat geeft zo’n kracht”, aldus Van den Bergh, die weer genoot van de sfeer in Breda. “Een avondje NAC is een begrip en daar hebben we vandaag een uitroepteken achter gezet. Ik heb van minuut één tot het einde met kippenvel gespeeld door het publiek. Na de geboorte van mijn zoon, het allermooiste moment uit mijn leven, is dit het beste gevoel dat je kunt hebben.”

Van den Bergh in gesprek met trainer Jean Paul van Gastel.

Voorbereid op onrustig seizoen

Het is een bizar seizoen aan het worden voor NAC, dat na een bestuurlijk en sportief onrustig jaar met één been in de Eredivisie staat. Wist Van den Bergh waar hij voor tekende toen hij overkwam van Beerschot? “Ik had niet verwacht dat NAC een rustige club was. Ik was wel ingelicht en gedeeltelijk voorbereid. Ik focus op prestaties leveren en zorgen dat ik belangrijk ben voor de club, de fans en je eigen gevoel. Het was een zware kar waar een paar jongens aan trokken, maar nu rolt de kar vooruit. We hebben een fantastische eerste finale gespeeld.”

Het zijn bijzondere weken in huize van den Bergh, want de verdediger werd vlak voor de play-offs ook nog voor de eerste keer vader. “Het is pittig, moet ik eerlijk zeggen, maar ik ben blij dat alles goed gaat. Ik probeer mijn vrouw zoveel mogelijk te helpen. Gelukkig heb ik een sterke vrouw heb, die mij veel uit handen neemt. Ik kan me focussen op het voetbal. Daar ben ik haar dankbaar voor.”

Nog één wedstrijd goed doorkomen en zijn eerste jaar in Breda kan bekroond worden met promotie naar de Eredivisie. “Het is cliché, maar we zijn er nog niet. Dat is het eerste wat de coach zei in de kleedkamer. Je voelde veel euforie op het veld, maar in de kleedkamer was de focus gelijk terug. We zijn het aan onszelf verplicht om het zondag af te maken. We moeten gaan met het idee om te winnen. Dat is de enige manier om kans te maken.”

Heeft NAC de promotie al binnen?

  • Ja, dit kan niet meer misgaan.
  • Nee, eerst zondag nog overleven.
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie