AS Roma schakelt Feyenoord na strafschoppenreeks uit

Foto: AS Roma schakelt Feyenoord na strafschoppenreeks uit

AS Roma heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de Europa League. De ploeg van hoofdtrainer Daniele De Rossi won na strafschoppen van Feyenoord en zit vrijdagmiddag in de koker tijdens de loting voor de volgende ronde.

Pijlsnelle voorsprong Feyenoord door Giménez

De openingsfase van het duel verliep voor Feyenoord zeer goed. De Rotterdammers stonden namelijk binnen een mum van tijd op een voorsprong. Na een schitterende aanval over de linkervleugel kwam de bal tegen de schouder van Santiago Giménez aan. De Mexicaan, die al een tijdlang droog stond, maakte daardoor een pijlsnelle openingstreffer.

Vervolgens was het echter AS Roma dat het betere van het spel had en al snel op gelijke hoogte wist te komen. Dávid Hancko haalde de bal eerst nog van de lijn af, maar een korte tijd later was het alsnog raak. Mats Wieffer vergat op de rand van het zestienmetergebied in te grijpen en zag Lorenzo Pellegrini schitterend raakschieten: 1-1.

AS Roma sloeg de klok in Europa League-duel

Waar de Italianen op zoek waren naar de voorsprong, was het Feyenoord dat in de tweede helft aan de andere kant van het veld een grote kans kreeg. Igor Paixão gaf een diepe steekpass op Giménez, maar zijn pass was net te hard. Het zorgde ervoor dat doelverdediger Mile Svilar de kans kreeg om op tijd in te grijpen.

Arne Slot besloot vlak daarna Paixão samen met Calvin Stengs naar de kant te halen. Luka Ivanusec en Ramiz Zerrouki kwamen in de ploeg te staan en moesten ervoor zorgen dat de bezoekers meer grip op de wedstrijd zouden krijgen. Dat lukte echter amper, maar de verlenging haalde Feyenoord wel door de stand op 1-1 te houden.

Verlenging leidt tot zinderende strafschoppen

Gedurende de verlenging kregen beide ploegen serieuze kansen op het binnenhalen van de zege. De 1-1 stand bleef echter, mede door een knap optreden van Timon Wellenreuther, op het scorebord staan, waardoor strafschoppen het verschil moesten maken. Daarin was AS Roma het meest overtuigend met een 4-2 eindstand.

Scoreverloop: 0-1 (5′) Santiago Giménez, 1-1 (15′) Lorenzo Pellegrini

Heeft AS Roma terecht gewonnen?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
187+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie