‘Arsenal betaalt 80 miljoen euro aan concurrent’

Foto: ‘Arsenal betaalt 80 miljoen euro aan concurrent’

Kai Havertz vertrekt deze zomer zo goed als zeker bij Chelsea. De Duitse middenvelder kan echter wel in Londen blijven wonen, want volgens de Duitse Sky Sports is zijn volgende bestemming stadsgenoot Arsenal.

Transfer naar Chelsea

Onder leiding van Peter Bosz groeide Havertz in zijn thuisland bij Bayer Leverkusen uit tot een sleutelspeler. Hij verdiende daarmee in 2020 een transfer naar Chelsea, dat destijds voor hem maar liefst 80 miljoen euro neerlegde om hem te contracteren. Een succesvolle samenwerking werd het echter nooit.

Teleurstellende periode Havertz

Afgelopen seizoen, dat voor Chelsea met het mislopen van Europees voetbal dramatisch verliep, kwam Havertz in de Premier League tot 35 optredens. Daarin was hij goed voor slechts 7 doelpunten en een assist. De Duitser speelde in de Champions League in 10 wedstrijden mee, waarbij hij niet verder kwam dan 2 treffers.

Met de komst van Mauricio Pochettino als nieuwe hoofdtrainer, vinden er bij Chelsea de komende maanden veel veranderingen plaats. De clubleiding is momenteel bezig om een aantal spelers te slijten en zou eveneens openstaan voor een overstap van Havertz. Arsenal ligt daarbij op pole position om zijn handtekening te bemachtigen.

Bayern München kreeg onlangs nog van Chelsea te horen dat de club in een vergevorderd stadium met Arsenal is, waardoor een terugkeer naar zijn thuisland niet tot de mogelijkheden lijkt te behoren. Arsenal is bereid om hetzelfde bedrag op tafel te leggen als waarvoor Chelsea hem ooit heeft gekocht. De bekendmaking laat naar verluidt daarom niet lang meer op zich wachten.

Wint Engeland het EK van 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Havertz bij Arsenal slagen?

  • Ja, waarschijnlijk wel
  • Nee, ik vrees het niet
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie