‘Ajax start met slechts één wijziging tegen Marseille’

Foto: ‘Ajax start met slechts één wijziging tegen Marseille’

Het Algemeen Dagblad verwacht tegen Olympique Marseille maar één wijziging ten opzichte van afgelopen weekend. Chuba Akpom startte tegen Vitesse in de basis. Nu Brian Brobbey weer terug is van een blessure, wordt verwacht dat hij aan de aftrap verschijnt.

‘Ik vind wel dat Brian het voor zijn blessure geweldig deed’

Bij de afwezigheid van het Brobbey verscheen Akpom plotseling als de eerste keuze in de spits tegen de ploeg uit Arnhem. De doelgerichte spits benutte deze kans optimaal en tekende in de tweede helft voor de 4-0 van Ajax. Hij maakte de negentig minuten niet vol, want ruim twintig minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg Georges Mikautadze zijn langverwachte eerste speelminuten in de spits.

Desondanks lijkt deze situatie geen invloed te hebben op de positie van Brobbey binnen Ajax. Tot nog toe wist het Ajax-product zijn status van eerste spits behouden en wist in zeventien wedstrijden vijf keer het net te vinden. De laatste duels in de Eredivisie liet hij zien in topvorm te zijn. In de afgelopen vier wedstrijden scoorde hij tweemaal en was hij betrokken bij in totaal vijf doelpunten. Hoofdtrainer John van ‘t Schip gaf dan ook aan tevreden te zijn over de prestaties van de spits: “Ik vind wel dat Brian het voor zijn blessure geweldig deed. Hij was belangrijk voor het team. Akpom heeft het op zijn manier ook gedaan, met zijn invalbeurten en in de wedstrijd tegen Vitesse. Ik ben over beiden tevreden.”

Doelmankwestie

Verdere verassingen ziet het AD niet gebeuren. Dat zou betekenen dat Diant Ramaj onder de lat staat, terwijl Gaaei en Martha op de backpositie beginnen. Het centrale duo zal bestaan uit Devyne Rensch en Jorrel Hato. Josip Sutalo kampt nog altijd met pijntjes en is niet fit genoeg om te starten.

Op het middenveld ontbreekt het Ajax aan Silvano Vos en Branco van den Boomen, waardoor Kenneth Taylor en Benjamin Tahirović naar verwachting als controlerende middenvelders zullen optreden. Kristian Hlynsson wordt ingezet als de meest aanvallende middenvelder. Ten slotte lijkt de eerder genoemde spits Brobbey in de voorhoede gezelschap te krijgen van de naamgenoten Steven Berghuis en Steven Bergwijn.

Verwachte opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei, Rensch, Hato, Martha; Tahirović, Hlynsson, Taylor; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Moet Ajax met deze elf starten?

  • Ja
  • Nee
236+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:07
13+
‘PSV moet misdragende speler schorsen’
09:50
30+
Peter Bosz: ‘Dat verdienden we niet’
09:47
23+
‘Hélène Hendriks is er helemaal klaar mee’
09:43
21+
De één zijn dood, is Gravenberch zijn brood
09:25
485+
‘PSV-Borussia Dortmund krijgt staartje’
09:17
68+
‘Peter Bosz moet geïrriteerd zijn’
09:00
603+
‘Van ‘t Schip geeft Ajax heftige make-over’
08:49
59+
Driessen na PSV-Dortmund: ‘Zekerheidje in Oranje’
08:28
421+
Duitse media schrijven iets opmerkelijks over ‘PSV’
08:17
413+
‘Bizarre actie Koeman tijdens PSV-Borussia Dortmund’
08:00
127+
Hummels ziedend: ‘Nul procent, nul!’
23:45
456+
Van der Vaart complimenteert ‘bijna perfect’ PSV
23:30
127+
Luuk de Jong vindt gelijkspel ‘uiteindelijk wel terecht’
23:11
25+
Inter zet grote stap richting kwartfinales door treffer Arnautovic
22:56
101+
PSV en Dortmund na negentig minuten volledig in balans
22:56
500+
‘Matchfixing bij PSV-Borussia Dortmund’
22:21
163+
Haaland vestigt bijzonder record tegen Brentford
22:00
101+
Malen laat social media ontploffen: ‘Uitgerekend hij!’
21:48
522+
Binnen- en buitenland maken ‘PSV-dombo’ af
21:30
352+
‘Muiterij bij Bayern München, ook De Ligt ontevreden’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie