‘Ajax onthoofd met dubbeltransfer’

Foto: ‘Ajax onthoofd met dubbeltransfer’

Ajax denkt momenteel eventjes niet aan transfers, nu algemeen directeur Alex Kroes twee weken na zijn aanstelling al weer op non-actief is gesteld. Maar de Amsterdammers moeten wel degelijk spelers verkopen op de transfermarkt om financiën te genereren. En vooral de voorhoede in onze hoofdstad komt daarvoor in aanmerking.

Vertrekken Brian Brobbey én Chuba Akpom bij Ajax?

Volgens het Algemeen Dagblad is het een reële optie om Brian Brobbey én Chuba Akpom van de hand te doen… “Het kan werkelijk alle kanten nog op. Zelfs een scenario waarbij beide schutters worden verkocht, is niet ondenkbaar. Loop de linies maar eens langs en je ontdekt dat de afgegleden topclub voor het genereren van kapitaal vooral op de aanval, met ook Steven Bergwijn, is aangewezen. Dat heeft ermee te maken dat andere spelers pas net tot bloei komen, zich pas aan Ajax hebben gecommitteerd of na hun komst onvoldoende hebben gerendeerd in Amsterdam.”

Wat de gek ervoor geeft

Het vertrek van Akpom is overigens iets méér een abc-tje dan dat van Brobbey: “Als Nottingham Forest in januari had doorgepakt, was Akpom al weg. Ajax leerde toen dat Engelse spelers door de zogenoemde home-grown-regel in trek zijn bij Premier League-clubs. Ook laagvliegers daar hebben geld zat. En stel dat Akpom op 15 goals (nu 9) eindigt, dan worden biedingen die zijn transferwaarde (flink) overstijgen heel aannemelijk.”

En Brobbey? “Brobbey is niet gek. Hij weet met zijn management dat de lente cruciaal wordt in alle opzichten. Dan zal immers blijken hoe goed de selectie van Ajax wordt gerenoveerd, of hij op het EK in Duitsland zal schitteren en in hoeverre hij daarmee Europese giganten beweegt de knip te trekken.”

Wie zie jij eerder vertrekken?

  • Akpom
  • Brobbey
1199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie