Ajax meldt zich bij Spurs voor Steven Bergwijn

Foto: Ajax meldt zich bij Spurs voor Steven Bergwijn

Ajax maakt werk van de komst van Steven Bergwijn. Volgens De Telegraaf én Voetbal International hebben de Amsterdammers zich inmiddels bij Tottenham Hotspur gemeld om een transfer van hun doelwit bespreekbaar te maken.

Ajax heeft de interesse in Steven Bergwijn (24) officieel kenbaar gemaakt bij Tottenham Hotspur“, meldt De Telegraaf op woensdagochtend. “Dat melden bronnen rondom de Londense club. Marc Overmars wil de international, die voor Oranje een belangrijke goal scoorde in het WK-kwalificatieduel met Noorwegen, in de winterstop aan de selectie toevoegen.” Een verkoop van David Neres zou dat een stukje makkelijker maken, aldus het dagblad.

De krant vervolgt: “Ook voordat hij zijn transfer naar de Spurs maakte, stond hij al hoog op het Amsterdamse verlanglijstje. Een verkoop aan de concurrent was voor PSV echter onbespreekbaar. Naast Bergwijn heeft Ajax zijn zinnen ook op (de terugkeer van) Brian Brobbey gezet.”

‘Bergwijn overbodig’

Bij Voetbalpraat noemde Kenneth Perez de eventuele komst van Bergwijn gisteren ‘geen goed idee’. “Je kan niet op basis van een lange reeks wedstrijden zien waar hij nu staat”, zei de Deense analyticus. “Tegen Noorwegen maakte hij (voor Oranje, red.) een super belangrijk doelpunt, daar niet van. Hij is meer een harde werker geworden. Neres is iemand die in de kleine ruimte heel nuttig kan zijn. Hij zit nu alleen ver achter Antony. Ze zijn wel vrienden, met dat springen (als doelpuntenviering, red.) en al dat gedoe. Maar je speelt niet, dus dat zal ook wel wat met hem gedaan hebben. En Berghuis kan ook nog op die positie spelen. Dus ik vind Bergwijn best wel overbodig.”

Pak 19 keer je inleg als Ajax dit seizoen de Champions League wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Komt hij?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
297+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie